Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Chmura Samsung Cloud a zdjęcia na telefonie

(Temat utworzony: 28-01-2019 09:35 AM)
6602 Wyświetlenia
KrystianZ
Apprentice
Opcje

Cześć, 

mam pytanie czy da się tak zrobic w samsung s9+ aby oryginalne zdjęcia trzymał w chmurze a na telefonie np w mniejszym rozmiarze aby mniej miejsca zajmowaly ?

0 Like
27 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KrystianZ, nie spotkałem się z takim rozwiązaniem w żadnej chmurze (Google, Microsoft, Samsung). Może dobrym pomysłem byłoby okresowe usuwanie najstarszych zdjęć z telefonu?

0 Like
KrystianZ
Apprentice
Opcje

Niestety nie ma tam nic na interesujący mnie temat. 

Przesiadłem się z iPhona na S9+. W Apple na iCloud miałem taką opcję, że zdjęcia w chmurze były w maksymalnej rozdzielczości, natomiast na urządzeniach były w mniejszej dzięki czemu miałem wszystko ciągle pod ręką. Bez konieczności usuwania zdjęć. 

Niestety usuwanie zdjęć nie satysfakcjonuje mnie. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KrystianZ, przejrzałem ustawienia Samsung Cloud i niestety nie znalazłem takiej opcji.

0 Like
KrystianZ
Apprentice
Opcje

no właśnie też przeglądałem i nic nie znalazłem, zarówno w na cloud jak i w s9, dlatego napisałem :smiling-face: bo może gdzieś "nie wszedłem" w ustawieniach :winking-face: 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

W chumerze okienek, też jest możliwość przechowywania na urządzeniu tylko ikon. A zdjęcie pobierane jest gdy użytkownik tego zażąda. 

Pomysłowe rozwiazanie.

Myślę, że to kolejny wniosek, który  mogę zgłosić do działu R&D.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
QQryQQ
Explorer
Opcje

Witam nie mogę znaleźć podobnego tematu, więc napiszę tutaj.

Pojedyncze zdjęcie z galerii chce przesłać do samsung Cloud. Każda próba kończy się niepowodzeniem oraz komunikatem spróbuj ponownie później..  to samo zdjęcie bez problemu mogę wysłać z managera plików. Jakieś pomysły ?

Sprzet: N950F, wszystko aktualizowane na bieżąco.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@QQryQQ, zerknij do wskazówek dotyczących rozwiązywania najczęstszych problemów z aplikacjami. Daj znać czy udało się rozwiązać problem.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@QQryQQ sprawdziłem i z poziomu galerii zdjęcia (również pojedyncze) przesyłane są poprawnie. Przyjrzyj się działaniu i/lub napraw aplikację galeria, zgodnie z tym co napisał kolega @mirudo24 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like