Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak widżetu muzyki na ekranie blokady

(Temat utworzony: 08-07-2022 03:01 PM)
9493 Wyświetlenia
5jacek
Explorer
Opcje
Może to głupie pytanie ale nie wiem jak ustawić żeby wyświetlało mi sie sterowanie muzyka na ekranie blokady.
Jak słucham muzyki w aplikacji samsung music (standardowy odtwarzacz) to po zablokowaniu ekranu nie mam jak zmieniać piosenek. Muszę odblokować telefon i dopiero mogę zmienić w odtwarzaczu. Dlaczego na ekranie blokady nie mam sterowania? Jak kliknę 2 razy w zegar to pojawia się sekcja z muzyką, muszę kliknąć w przycisk wyjście multimediów i dopiero wtedy mam sterowanie. Na starym samsungu jak włączyłem muzykę to na ekranie blokady miałem podstawowe przyciski odtwarzacza...
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
5jacek
Explorer
Opcje
Wlaczylem powiadomienia i dalej wyswietlal się odtwarzacz na pełnym ekranie. Następnie wyłączyłem w aplikacji samsung music sterowanie na ekranie blokady i zaczęło działać tak jak chce. Jest tylko widżet z przyciskami jak u Ciebie. Chyba to był jakiś bug w systemie, ale wkoncu zadziałało. Dzięki za pomoc

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

38 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@5jacek  Witam

Rozumiem że chodzi o tego typu powiadomienie?

Screenshot_20220708-160130_Samsung Music.jpg

Proszę sprawdzić będąc w Samsung Music w ustawieniach czy jest włączone "Sterowanie muzyką z poziomu ekranu blokady"

5jacek
Explorer
Opcje
Tak dokładnie o to mi chodzi. Miałem tę opjcę wyłączoną, teraz po włączeniu mam odtwarzacz muzyki na cały ekran po wybudzeniu telefonu. Czyli: klikam przycisk z boku telefonu- wyświetla się normalnie odtwarzacz muzyki na pełnym ekranie, przeciągam palcem- odblokowuje telefon. Moge też przeciągnąć palcem (cofnąć) i wtedy pojawia się standardowy ekran blokady z tapetą i zegarem lecz brak widzetu z muzyką
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@5jacek  Proszę wejść w Ustawienia > Aplikacje > Samsung Music > Powiadomienia, zobaczy czy nie ma jakiś powiadomień  wyłączonych dla tej aplikacji

Rozwiązanie
5jacek
Explorer
Opcje
Wlaczylem powiadomienia i dalej wyswietlal się odtwarzacz na pełnym ekranie. Następnie wyłączyłem w aplikacji samsung music sterowanie na ekranie blokady i zaczęło działać tak jak chce. Jest tylko widżet z przyciskami jak u Ciebie. Chyba to był jakiś bug w systemie, ale wkoncu zadziałało. Dzięki za pomoc
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@5jacek  Tak, mógł to byc jakiś chwilowy błąd z aplikacją, dlatego jeszcze bym zalecił czyszczenie danych to by zresetowało aplikacje, ale obyło się bez tego.

Świetnie że wszystko już działa tak jak ma być, pozdrawiam :smiling-face:

markoz2206
Explorer
Opcje

Galaxy a52s widżet Tidal na ekranie blokady. W jaki sposób dodać widżet?

Galaxy m21 ma zarówno na ekranie blokady jak i w belce powiadomień.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@markoz2206, nie korzystam z Tidal, ale wydaje się, że jak przy każdym odtwarzaczu muzyki widżet na ekranie blokady powinien być automatycznie włączony. Tylko w jednym playerze kiedyś widziałem, że można go wyłączyć, ale za to odpowiadały ustawienia aplikacji, a nie systemu, więc przeszukaj ustawienia Tidal.

Jeśli mówisz, że na innym telefonie było to domyślnie włączone, to zacznij też od wyczyszczenia danych aplikacji (Ustawienia > Aplikacje > Tidal > Domyślna pamięć > Wyczyść pamięć), a następnie uruchom ponownie telefon i sprawdź, czy widżet się pojawi.

Jeszcze zapoznaj się z odpowiedziamy w tym wątku, może któraś pomoże.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

panaho
Navigator
Opcje
Jak wyłączyć sterowanie odtwarzaczami na ekranie blokady?
Kiedy mam telefon w kieszeni potrafi się aktywować ekran i przełączać utwory.

image

image

Help 🥺

Ps. Telefon Samsung a52 
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę wejść-> ustawienia-> ekran blokady-> widgety -> Muzyka- wyłączamy