Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak Volte w ustawieniach

(Temat utworzony: 15-11-2021 06:40 AM)
9169 Wyświetlenia
Adam1189
Apprentice
Opcje
Cześć pacjent s10 bez brandu. Sprawa dotyczy wifi calling oraz volte. W telefonie w ustawieniach brak jakiej kolwiek opcji związanej z włączeniem obu usług. Dzwoniłem do tmobile z ich strony jest wszystko włączę i powinno działać bez zarzutu. Na innym telefonie wificalling i volte działa na s10 nie. Po resecie do ustawień fabrycznych działo 5 minut i znikło wraz z ustawieniami włączenia obu usług. Ktoś może ma pomysł jak to ogarnąć?
79 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jarek_P  Jak masz kartę SIM T-Mobile to nie ma możliwości ręcznego włączenia czy wyłączenia z poziomu telefonu. Tak samo operator wyłączył możliwość z poziomu konta T-Mobile.

Screenshot_20230512_140018_Samsung Members (1).jpgScreenshot_20230429_210343_Mj T-Mobile.jpgScreenshot_20230429_210355_Mj T-Mobile.jpg

Jarek_P
First Poster
Opcje

Dzięki !

0 Like
ndryou
First Poster
Opcje

Screenshot_20230602_112323_Call settings.jpg

Witam, po ostatniej aktualizacji telefonu Samsung s20fe jakimś cudem automatycznie połączenia mam przez VolLTE. Niestety nie mogę tego wylaczyc (w opcjach połączeń jest możliwość wyłączenia tylko VolLTE na sim2). Może ktoś miał podobny problem i zna rozwiązanie? Dodam, że normalnie bym temat odpuścił, jednak jakość połączeń z jednej i drugiej strony tel spadla drastycznie..

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ndryou  Niech zgadnę że masz kartę SIM od T-Mobile? Zerknij co tu napisałem.

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/brak-volte-w-ustawieniach/m-p/7578893/hi...

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@korek9101 Opcja znajduje się: Ustawienia -> Połączenia -> Sieci komórkowe. Wstaw zdjęcie z tej zakładki.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

To już nie ma przełącznika ani możliwości wyłączania po stronie operatora. 

jeronimo1
Hotshot
Opcje
Przez operatora też nie zmienisz, musi tak być z powodu wyłączenia sieci 3G w Tmobile.
0 Like
AVIXD
Journeyman
Opcje

Tak, wyłączenie sieci 3G jest powodem. Ponieważ bez sieci 3G i VOLTE nie można korzystać z internetu w trakcie rozmów telefonicznych. Przez bardzo dużą liczbę zgłoszeń technicznych w tej sprawie T-Mobile postanowił zainwestować u Samsunga :smiling-face: 

Ps. Może to i dobre rozwiązanie bo niestety bardzo duża część społeczeństwa jest "nie techniczna" i problem sprawia im włożenie karty SIM do telefonu, a co dopiero grzebanie w ustawieniach.

0 Like
bossy6
Journeyman
Opcje
Po aktualizacji w ustawieniach sieci komórkowej znikneło ustawienie VOLTE .
Włączyło się na stałe a opcji wyłaczenia już nie ma.
Jak wygląda to w waszych telefonach po aktualizacji czerwcowej?
Pozdrawiam