Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak powiadomień od WhatsApp, jak można przywrócić?

(Temat utworzony: 08-12-2024 06:55 PM)
951 Wyświetlenia
SlawomirZST
Explorer
Opcje
Od jakiegoś czasu nie dostaje powiadomień z aplikacji WhatsApp. Mam włączone wszystkie zgody. Znalazłem również komunikat:  wyskakujące powiadomienia są niedostępne na urządzeniach z Androidem 10 i nowszymi wersjami.
Jak przywrócić powiadomienia?
0 Like
15 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam proszę na początek wyczyścić pamięć podręczną aplikacji WhatsApp. Ustawienia --> Aplikacje --> WhatsApp --> Pamięć --> Wyczyść pamięć. Proszę jeszcze ustawić ograniczenie baterii dla aplikacji WhatsApp na nieograniczone. Ustawienia --> Aplikacje --> WhatsApp --> Bateria --> Nieograniczone. Jeżeli to również nie pomoże proszę wyczyścić dane aplikacji WhatsApp. To spowoduje przywrócenie aplikacji do stanu początkowego.
SlawomirZST
Explorer
Opcje
Dziękuję, ustawiłem baterię jako nieograniczony dostęp. Jakie dane usunę komendą Wyczyść pamięć?
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Wyczyść pamięć usuwa pliki tymczasowe aplikacji. Nie usuwa to danych osobistych.
SlawomirZST
Explorer
Opcje
Niestety nie poprawiło się, nadal nie dostaje powiadomień. Po powyższych zabiegach również uruchomiłem ponownie telefon. Nie usunąłem jeszcze tylko danych, bo potrzebuję zachować rozmowy i zdjęcia. Co jeszcze mogę zrobić?
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Jeżeli w WhatsApp tworzą się kopie zapasowe czatów to po wyczyszczeniu danych wystarczy ją przywrócić. Jeżeli kopie się nie tworzą można ją stworzyć ręcznie. Można jeszcze spróbować wyzerować preferencje aplikacji. Ustawienia --> Aplikacje --> 3 kropki --> Zeruj preferencje aplikacji. To spowoduje przywrócenie domyślnych ustawień dla wszystkich aplikacji.
xooz
Explorer
Opcje
U mnie również od tygodnia występuje problem z powiadomieniami. Nie dostaje powiadomień dźwiękowych dla rozmów prywatnych. Powiadomienia z czatów grupowych mają dźwięk. W obu normalnie dostaję powiadomienie na ekranie. Czyszczenie danych, restart telefonu, zmiana dźwięku powiadomienia na inny plik dźwiękowy nie pomagają 💁🏻‍♂️
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@xooz Włącz sobie widoczność kategorii powiadomień i sprawdź, czy będziesz mógł zmienić coś poprzez tę sekcję:

Ustawienia > Powiadomienia > Ustawienia Zaawansowane > Zarządzaj kategoriami powiadomień w aplikacji (włącz).

Następnie:

Ustawienia > Aplikacje > Whatsapp > Powiadomienia > Kategorie powiadomień -> wyszukaj kategorię odpowiadającą za prywatne czaty.

0 Like
xooz
Explorer
Opcje
Sprawdziłem, wszystko jest włączone. Spróbowałem wyłączyć i włączyć spowrotem ale nic to nie dało
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

ja przed chwilą zauważyłem że są jakieś problemy z powiadomieniami

0 Like