Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak płatności karta

(Temat utworzony: 28-07-2022 02:16 PM)
674 Wyświetlenia
Artixx
First Poster
Opcje
Po ostatniej aktualizacji przestała działać  możliwość dokonywać płatności kartą kredytową przez bank ING. Terminal nie widzi karty. (Przywróciłem do ustawień fabrycznych, usunelem i dodałem kartę w aplikacji ING) nie pomogło. 
0 Like
zycyro
Voyager
Opcje
Ok dzięki
0 Like
Artixx
First Poster
Opcje
Aplikacja Google Pay nigdy nie instalowałem.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W ustawieniach płatności musi być zaznaczona aplikacja Moje ING. Z kolei w aplikacji ING muszą być aktywowane płatności zbliżeniowe. Czy tak masz ustawiony telefon?

Artixx
First Poster
Opcje
Tak, cały czas jest ustawione w ten sposób, do wczoraj działało dopóki nie zrobiłem aktualizacje. Nie mam pewności ale Google Pay które pojawiło się na pierwszej pozycji NFC może zakucac płatność.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Opcja Google Pay jest dostępna w ustawieniach od dłuższego czasu i nie ma wpływu na działanie płatności zbliżeniowych. Korzystam również z usług banku ING i na modelu Galaxy S22 Ultra nie mam żadnych problemów z tego typu płatnościami.

0 Like
Artixx
First Poster
Opcje
Nie sprawdzałem wcześniej czy ta opcja była. Jak tylko się przełączę na Google Pay i spowrotem na ING to jedno razowo płatność zadziała ale nie o to chodzi....
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wygląda na jakiś błąd po stronie aplikacji lub usługi. Jeżeli przywrócenie ustawień fabrycznych bez kopii nie pomogło to pozostaje zgłosić błąd do ING oraz do firmy Samsung.

Artixx
First Poster
Opcje
Dziękuję za info tak zrobię! Pozdrawiam.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Proszę bardzo. Jak otrzymasz odpowiedź to daj znać w tym wątku.

0 Like
Artixx
First Poster
Opcje
Oky. na infolini dostałem informację aby oddać do serwisu. Tak chyba zrobię.
0 Like