Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak płatności karta

(Temat utworzony: 28-07-2022 02:54 PM)
212 Wyświetlenia
Artixx
First Poster
Opcje
Po ostatniej aktualizacji przestała działać  możliwość dokonywać płatności kartą kredytową przez bank ING. Terminal nie widzi karty. (Przywróciłem do ustawień fabrycznych, usunelem i dodałem kartę w aplikacji ING) nie pomogło. 
0 Like
25 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy przywracałeś kopię zapasową po przywróceniu ustawień fabrycznych? Jeżeli tak to wykonaj ponownie resetowanie ale tym razem bez kopii. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy.

0 Like
Artixx
First Poster
Opcje
Kopi zapasowej nie zrobiłem, wszystko od zera, ale aktualizacja została zapamiętana.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wersja oprogramowania pozostaje bez zmian po przywróceniu ustawień fabrycznych. Możliwe zatem, że to błąd po stronie aplikacji. Spróbuj w pierwszej kolejności zgłosić błąd do banku. Możliwe też, że w ostatniej aktualizacji występuje błąd. W takim wypadku warto również zgłosić błąd do firmy Samsung.

Wskazówka - zgłaszanie błędu do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

Artixx
First Poster
Opcje
Wydaje mi sie że problem może być przez pojawienie się po aktualizacji Google Pay w NFC
0 Like
zycyro
Voyager
Opcje
Nie wiem czy są już jakieś beta testy UI5 na s22 bo jeśli masz beta to platnosci nie działają
0 Like
Artixx
First Poster
Opcje
Dzięki za info!Screenshot_20220728-145048_Settings.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Korzystasz z aplikacji banku czy z aplikacji Google Pay do płatności zbliżeniowych?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zycyro, testy One UI 5 jeszcze nie wystartowały.

0 Like
Artixx
First Poster
Opcje
Gdy przełącze się między Google Pay a ING to zadziała płatność przez ING jedno razowo.
0 Like