Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak możliwości połączenia z drukarką

(Temat utworzony: 04-05-2022 07:30 PM)
1384 Wyświetlenia
62Dario
First Poster
Opcje
Proszę o pomoc. 
S7 nie łączy się poprzez bluetooth z drukarką M110 laser jet.
Mnóstwo prób i nic. Telefon widzi drukarkę ale połączenie jest przez nią odrzucane.
Próbowałem już restart w różnych konfiguracjach.
0 Like
14 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@62Dario A w ogóle w jakim celu chcesz się połączyć z drukarką poprzez Bluetooth ? 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@62Dario  Cześć

Czy zapoznałeś się z informacją na stronie drukarki na temat poprawnego połączenia?

Zrzut ekranu 2022-05-04 205909.png

https://support.hp.com/pl-pl/document/c06316984 

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@62Dario Witam. Po pierwsze telefon nie połączy się z drukarką przez bluetooth tylko przez WiFi po drugie musi być do tego ściągnięta aplikacja na telefon firmy z której jest drukarka w twoim przypadku HP.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Technik_ @62Dario  Tak, dokładnie aplikacja HP Smart

kasia_gruszka
Student
Opcje

Hej, mam problem mój samsung s24 ultra nie chce połączyć się przez wifi z drukarką Canon mf643. Czy znacie jakieś rozwiązanie? Aplikacja jest pobrana ale nic to nie daje 🤔

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kasia_gruszka  Cześć

Czy wprowadzałaś urządzenie w stan gotowości połączenia? 

<Menu> <Ustawienia> <Sieć> <Ustaw. Bezpośr. połączenia> Dla opcji <Użyj Bezpośr. połączenia> wybierz ustawienie <Włącz>.

Czy drukarka łączy się z siecią 2,4 GHZ?

kasia_gruszka
Student
Opcje

tak, wprowadzałam

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@kasia_gruszka Sprawdź czy Twój router nie tworzy dwóch pod-sieci. Kilka razy spotkałem się z przypadkiem, gdzie router tworzył sieć 2.4 i 5.0 pod jedną nazwą, ale w rzeczywistości w dwóch pasmach i sprzęty wybierały sobie dowolne z tych pasm, przez co nie mogły się ze sobą skomunikować, chociaż były w teorii w tej samej sieci WiFi.

Utwórz sobie sieć WiFi na drugim telefonie (najlepiej 2.4 GHz) i połącz z nią na telefonie i na drukarce.

MilenaW
Apprentice
Opcje
Hej. Mam podobny problem. Mój Galaxy S24 Ultra blokuje łączność z drukarką Canon Selphy Square QX10. Na innych Samsungach jest ok, łączy się bez problemu i szybko drukuje.
0 Like