Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak możliwości instalacji aplikacji z nieznanych źródeł.

(Temat utworzony: 21-01-2021 08:46 AM)
9521 Wyświetlenia
Scoolik
Apprentice
Opcje

Cześć,

w moim służbowym s10e próbuję zainstalować Android Auto z zewnętrznego apk (jak wiadomo, w sklepie google na nasz kraj brak tej aplikacji). 

System woła o braku możliwości instalacji z nieznanych źródeł  -więc przechodzę do ustawień żeby taką możliwość aktywować.

I tu zonk - pole do odznaczania jest wyszarzone i nie mogę nic zmienić.

Czy możliwe, że pracodawca zablokował mi możliwość zmiany tego ustawienia?

algialgi
Apprentice
Opcje
Wyłączone od początkuSmartSelect_20240128_105459_Auto Blocker_1000001625_1706435700.jpg
0 Like
algialgi
Apprentice
Opcje
Udało mi się obejść problem. Wg mnie instalator na nowym telefonie się zchrzanił bo wyskakuje paseczek "instalator pakietów " na ułamek sekundy i znika. Telefon konfigurowany od zera - nie przenoszone dane SmartSwitchem z S23U więc dziwne.

Z Google Play ściągnąłem APK Instalator i nim zainstalowałem 2 aplikacje z apk i działają. Zostawiam dla potomnych jakby ktoś miał podobny problem
kubxhf
Apprentice
Opcje
Witam po aktualizacji do androida 14 zauważyłem problem z instalacją aplikacji /plików apk 

SM-A135F/DSN

na androidzie 13 nie było takiego problemu, a teraz instalator ciągle się wyłącza po probie instalacji pliku APK (zezwalanie z nieznanych źródeł jest włączone)
wie coś ktoś na ten temat??

image

0 Like
PrzemoL82
Helping Hand
Opcje
Problem z instatorem...?!
WTF???
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@kubxhf, dzieje się tak z każdym plikiem? Próbowałeś uruchomić ponownie smartfon?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kubxhf, Wyczyść pamięć i dane aplikacji Instalator pakietu.

kubxhf
Apprentice
Opcje
z większością , reset już byl
0 Like
kubxhf
Apprentice
Opcje
nie zawsze pomaga
0 Like
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Wcześniej było coś o tym lecz nie mogę znaleźć. 
S23Ultra OneUi 6,1.
Całkowicie zablokowana możliwość instalacji apk z pamięci telefonu.
Jak to zmienić? 
0 Like
Nomysz058PL
Voyager
Opcje
Ustawienia -> Bezpieczeństwo i Prywatność -> Automatyczna blokada -> off -> gotowe.