Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak możliwości instalacji aplikacji z nieznanych źródeł.

(Temat utworzony: 21-01-2021 08:46 AM)
9826 Wyświetlenia
Scoolik
Apprentice
Opcje

Cześć,

w moim służbowym s10e próbuję zainstalować Android Auto z zewnętrznego apk (jak wiadomo, w sklepie google na nasz kraj brak tej aplikacji). 

System woła o braku możliwości instalacji z nieznanych źródeł  -więc przechodzę do ustawień żeby taką możliwość aktywować.

I tu zonk - pole do odznaczania jest wyszarzone i nie mogę nic zmienić.

Czy możliwe, że pracodawca zablokował mi możliwość zmiany tego ustawienia?

58 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Tak, jest to jak najbardziej możliwie. Poczytaj o rozwiązaniu Mobile Device Manager (MDM).
0 Like
mariusz_potempa
Pioneer
Opcje
Skoro jest to telefon służbowy to opcja została zablokowana przez pracodawcę a konkretnie przez informatyka, który Ci ten telefon wydawał. Jak nie masz hasła do panelu administracyjnego to nic nie zrobisz.
0 Like
ELM0
Helping Hand
Opcje

@Scoolik a powiedz mi czy masz jakąś nakładkę zainstalowaną z firmy czy to tylko poczta i jej administrowanie?

0 Like
Kolesław
First Poster
Opcje
Cześć, ostatnio nie mogę w android auto głosowo wybrać muzyki. Gdy mówię: Chcę posłuchać takiego a takiego zespołu na spotify, asystent odpowiada: nie rozumiem.
0 Like
Scoolik
Apprentice
Opcje

Hej,

tylko poczta, żadnej nakładki nie mam.

0 Like
ELM0
Helping Hand
Opcje

@Scoolik a w jakim programie ta poczta jest skonfigurowana i czy znasz adresy serwera?

0 Like
Grzegorz1972
Pioneer
Opcje

Dzień dobry

Czy ktoś może wie jak rozwiązać problem z brakiem możliwości instalowania aplikacji ze źródeł zewnętrznych? Po zainstalowaniu androida 14 wyskakuje takie coś. Mam smartwatcha Huawei GT-2 i aplikację Zdrowie. Do tej pory wszystko działało bez problemu.

Screenshot_20231113_093233_AppGallery.jpgSuwak jest nieaktywnySuwak jest nieaktywny

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Grzegorz1972, Zaktualizuj AppGallery do najnowszej wersji - 13.3.1.300

Screenshot_20231113_141956_Settings.jpg

Grzegorz1972
Pioneer
Opcje
No właśnie nie mogę zaktualizować bo przycisk przyznawania uprawnień aplikacjom zewnętrznym jest nieaktywny jak widać na zdjęciach które wkleiłem.
0 Like