11-09-2024 05:43 PM
Witam, mam problem z synchronizacją galerii z kontem OneDrive, po próbie synchronizacji (logowanie OneDrive -> akceptacja warunków) wyrzuca mnie z powrotem do galerii z błędem 'Wystąpił błąd serwera, spróbuj później'. Z tego co widziałem w Internecie, bardzo dużo osób borykało się z tym problemem, ale żadne rozwiązanie nie pomaga w moim przypadku. Czy możecie coś zaradzić?
Samsung s21 FE, wszystkie aplikacje jak i system są w najnowszej wersji.
12-09-2024 01:55 PM
@Cisu44 Usuń z urządzenia konto Samsung i przeczyść dane tych czterech aplikacji:
Galeria/Samsung Cloud/Samsung account/One drive.
Ustawienia > Aplikacje > Twoje Aplikacje (Ikona strzałki skierowanej w dół z trzema kreskami, po prawej stronie ekranu) > Pokaż aplikacje systemowe > OK > Galeria/Samsung Cloud/Samsung account/One drive > Pamięć > Wyczyść Dane.
Tam gdzie się da, przywróć domyślną wersję aplikacji:
Ustawienia > Aplikacje > Twoje Aplikacje (Ikona strzałki skierowanej w dół z trzema kreskami, po prawej stronie ekranu) > Pokaż aplikacje systemowe > OK > Galeria/Samsung Cloud/Samsung account/One drive > 3 kropki u góry po prawej stronie > Odinstaluj aktualizacje.
Teraz zrestartuj telefon i zaloguj się do swojego konta Samsung i spróbuj na nowo zsynchronizować Galerię w ustawieniach.
12-09-2024 02:07 PM
Wykonałem wszystkie kroki i niestety nie pomogło, wciąż ten sam błąd.
12-09-2024 02:43 PM
@Cisu44 Sprawdź więc jeszcze z innym kontem Samsung. Usuń to obecne z urządzenia i utwórz jakieś nowe zapasowe. Być może problem jest związany tylko i wyłącznie z tym jednym kontem, które jest obecnie na urządzeniu.
16-09-2024 04:21 PM
17-09-2024 01:33 PM
@Cisu44 Spróbuj więc jeszcze z twardym resetem. Zrób kopię zapasową, ale nie przywracaj jej od razu i przywróć ustawienia fabryczne. Jeżeli to nie pomoże, to podejrzewałbym jakiś błąd systemowy i zgłosił problem w serwisie - przykładowo, aby wgrano Ci od nowa oprogramowanie.