Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automatyczne wyłączanie na noc - możliwe?

(Temat utworzony: 06-03-2023 08:13 AM)
11170 Wyświetlenia
Members_ufQtlJM
Apprentice
Opcje

Hej, przesiadłem się z kilkuletniego Huawei Mate 10pro, który potrafił wyłączyć się o zaplanowanej godzinie (na noc) by następnie włączyć tuż przed pierwszym budzkiem. Potem tylko odcisk palca rano i telefon odblokowany. Nowy S23 doprowadza mnie do szału - nie widzę takiej opcji. Wyłączony telefon zamiast budzić mnie, musi zostać obudzony rano przeze mnie. Do tego przed kawą muszę przypomnieć sobie pin by go uruchomić. Kto ma kogo budzić? Telefon mnie czy ja jego? Jest taka opcja w Samsungu w ogóle?

37 Odpowiedzi
quennep
Navigator
Opcje
a co ma na celu wyłączanie telefonu co noc?
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_ufQtlJM, W telefonach Samsung nie ma takich opcji. Budzik nie będzie działał przy wyłączonym telefonie.

Members_ufQtlJM
Apprentice
Opcje

Dziękuję za konkretną odpowiedź. Nie polubię się z Samsungiem w takim razie i leci zwrot.

Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Jeśli twoje wyłączenie telefonu miało na celu oszczędność baterii to zamiast tego możesz przed pójściem spać włączyć tryb samolotowy. W ciągu nocy ubywa 1/2 % baterii, a i budzik obudzi.

Wilk syty i owca cała :smiling-face:

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

wojtmys
Explorer
Opcje
Ja mam w aplikacji zegarek, alarmy, alarm z możliwością ustawienia uśpienia telefonu, możliwości uśpienia telefonu są bardzo szerokie można ustawić wszystko, wyłączenie dowolnych aplikacji wyłączenie WiFi i przejście w maksymalne uśpienie telefonu
0 Like
MRS21
Pathfinder
Opcje

Uzupełniając powyższe, obecnie standard jest taki, że pierwsze odblokowanie telefonu po włączeniu wymaga wklepania hasła bądź pinu, więc nawet jeśli Majtek 10 tego nie miał, to nie znaczy, że jego obecny następca będzie miał te same, archaiczne reguły bezpieczeństwa.

Wspomniany tryb offline wysterujesz sobie aplikacją Tryby i procedury. Sam tego używam i noc zjada mi zaledwie kilka procent baterii.

I wybacz złośliwość, ale jeśli korzystając z telefonu stawiasz obok siebie słowa "pin" i "muszę przypomnieć" i dotyczy to jego odblokowania, to może rzeczywiście odeślij tego Samsunga.

Members_ufQtlJM
Apprentice
Opcje

+ dzięki, nie wiedziałem, ze mogły zmienić się standardy
+ za nakierowanie na konkrety - "tryby i usługi"
- za fanbojski, gówniarski komentarz na koniec.

Members_ufQtlJM
Apprentice
Opcje

Chodzi mi o automatyzację procesu. Pamiętanie o włączaniu i wyłączaniu jakiegoś trybu jest angażowaniem użytkownika do czegoś, w czym wyręczyć powinno go urządzenie.

0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Możesz włączyć automatyzację trybu ofline :smiling-face:

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.