Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Aplikacja Skype. Jak mam to rozumieć ?

(Temat utworzony: 29-12-2022 09:15 PM)
441 Wyświetlenia
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Witam co jakiś czas pojawia mi się taka informacja i nie bardzo ja rozumiem , zawsze naciskam odrzuć. 
Jak mam to rozumieć że telefon będzie blokował połączenia ? Co mam zrobić żeby nic nie nie blokował ? Dlatego zawsze naciskam odrzuć bo nie wiem czy dobrze rozumiem że jak wybiorę zezwalaj to mi będzie blokował. 

image

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz zmienić optymalizowanie przechodząc kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > Skype > Bateria. Jeżeli aplikacja ma zawsze działać w tle to wybierz opcję Nieograniczone.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

15 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Matinek Chodzi o połączenia z aplikacji Skype. Jeśli aplikacja nie będzie działać w tel, to mogą nie przyjść powiadomienia o połączeniach z tej aplikacji. 

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ale co mają powiadomienia do połączeń ?
Gdzie niby mam ustawić to nie optymalizuj jak nigdzievtrgo nie ma. ?
Po naciśnięciu na powiadomienie pojawia mi się drugie okienko z optymalizacją, co ma jedno do drugiego ?. Jeżeli naciskam ha odrzuć to chyba więcej nie powinno mi sie pojawiać ? Z tego co rozumiem to drugie okno polega na zezeokeniu lub odrzuceniu działania aplikacji w tle. Ale pierwsze okno jest o czymś innym raczej
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
We właściwościach aplikacji jest optymalizacja niektóre aplikacje mogą działać błędnie jeżeli aplikacja ma załączoną optymalizację baterii na telefon może ją usypiać i połączenia oraz powiadomienia nie będą przychodzić na nią Trzeba będzie ją ręcznie wybudzić żeby dopiero odebrać powiadomienia
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Matinek Już tłumaczę.

Tak, zgadza się, pierwsze powiadomienie jest o połączeniach pochodzących z aplikacji Skype. Ale żeby połączenia z aplikacji Skype mogły przychodzić, aplikacja musi działać w tel. Czasami telefon, może taką aplikację uśpić, żeby nie pobierała energii, czyli nie będzie działać. A to jeśli aplikacja nie będzie działać w tel, wtedy połączenia z aplikacji Skype nie będą przychodzić. 

Proponuję, odinstalować aplikację Skype, jeśli jej nie używasz.

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Z aplikacji korzystam więc nie usunę, jeżeli ktoś napisze do mnie to mam powiadomienia i jest ok. Ale wcześniej takich informacji nie miałem.
Tylko czemu po naciśnięciu na powiadomienie gdzie pisze ze na następnym ekranie można wybrać nie optymalizuj to czemu nie mam tej opcji tylko całkiem co innego ?
I dlaczego jak naciskam odrzuć to ponownie za jakiś czas mi się to pojawia ?
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Matinek To wszystko do aplikacji, zależy czy wyświetli dane powiadomienie.

W tym przypadku powiadomienie różnie się od wyskakującego, ponieważ aplikacji Skype działa na różnych urządzeniach i formy zatwierdzania (wyskakujących okienek) mogą się różnić, zależności od producenta.

Powiadomienie może się pojawić kolejny raz, ponieważ aplikacja chce, abyśmy się zgodzili, na tą konkretną rzecz.

Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz zmienić optymalizowanie przechodząc kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > Skype > Bateria. Jeżeli aplikacja ma zawsze działać w tle to wybierz opcję Nieograniczone.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kacper2 @mirudo24  No i pięknie,  wszystko jasne 🙂

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Nawet nie wiedziałem że w tą pozycję można wchodzić 😉 fakt jest to tam podobnie nazwane co na tym powiadomieniu.
Ale fakt jest taki że ogólnie za dużo tych opcji jest mogło by to być bardziej prosto. Już przesadnie podzielili to wszystko.
0 Like