Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Spowolnienie reakcji podczas nagrywania ekranu

(Temat utworzony: 29-12-2022 11:00 PM)
310 Wyświetlenia
Matinek
Troubleshooter
Opcje

Witam mam pytanie odnośnie rejestratora ekranu. Czy u was podczas nagrywania ekranu widzicie spowolnienie reakcji ? Po aktualizacji do androida 13 mam wrażenie że się tak zrobiło. I ile klatek na sekundę mają wasze nagrania ? Chciałem zresetować aplikacje ale nie ma czegoś takiego na liście aplikacji ?

0 Like
11 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

Witam, szczerze nie widzę żadnego spowolnienia po sprawdzeniu u siebie. Proszę wykonać wipe cache partition i Repair Apps według poradnika ->  

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Na innym urządzeniu też nie mam. Dziwne to trochę jest że w tym czasie am kolwiek robię na ekranie to tak trochę jakby w zwolnionym tempie opóźnienia są. A ile klatek na sekundę twoje nagrania mają ? I na jakim urządzeniu to sprawdzałeś ?
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

Sprawdzałem to na dwóch urządzeniach. S22 Ultra i N20 Ultra. Wszystko jest u mnie ok 

0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ja na jednym urządzeniu mam ok wszystko płynne jest podczas nagrywania a na innym urządzeniu właśnie jest takie spowolnienie dziwne podczas nagrywania. Żeby było jasne to nie nagranie jest spowolnione tylko obsługa urządzenia zwalnia zaraz po włączeniu nagrywania. I mógłbyś odpowiedzieć na mogę pytanie ile klatek na sekunda mają twoje nagrania ? Bo ha mam różnie w zależności od urządzenia , a chyba jednakowo powinno być czy nie ?.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Matinek, u mnie na S21FE nagrało w 49 kl./s, nagrywałem w 1080p. I chyba wiem, z czym mogą być związane spowolnienia. Możesz mieć ustawione 120 fps intrerfejsu, a nagrywasz w niższym klatkażu i tak to jest odczuwalne. Chociaż, muszę przyznać, też podczas nagrywania, jak klikam, to czasami mam wrażenie, że wolniej odtwarzane są animacje (ale warto zaznaczyć, że wolniej nie oznacza mniej płynnie, bo nic się nie zacina, jest płynne) — a może to tylko moje urojenie po Twoim poście, presja psychologiczna. A jak oglądam nagranie, to znowu tak jakby jest szybciej. Przy czym znowuż, skoro interfejs potrafi dać z siebie 120 kl./s, a nagranie jest w 49 kl./s, to siłą rzeczy będzie mniej płynne, niż podczas rzeczywistego używania telefonu.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Też nie zacina się tylko takie spowolnienie jest jakby wolniejsza reakcja ale to tylko na jednym urządzeniu na drugim nie ma tego spowolnienia i wszystko chodzi płynnie podczas nagrywania. Raczej dpowolnienia nud aż związane z tym co myślisz bo mam słabszy telefon i mam płynnie. W czymś innym misi tkwić problem.
Samo nagranie jest w 30 klatach i jest płynne więc to nie w tym problem, system spowalnia właśnie po włączeniu funkcji nagrywania i to jest dziwne a nje było tak.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Matinek, moim zdaniem zawsze tak było, na telefonach innych producentów też zdaje się miałem podobny efekt, więc nad tym się nie zastanawiałem. Ale możesz to zgłosić w ten sposób wraz z logami systemowymi, może coś wykażą: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ale to nie powinno mieć jak dla mnie miejsca . Wiem że mogę wysłać ale byłem ciekaw czy ktoś tak też ma. Bo dużo osób ma różne problemy po przejściu na androida 13
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Matinek, jeszcze raz spróbowałem nagrać i potwierdzam, efekt ten cały czas jest. Oczywiście mam A13.

Witaj na Forum Samsung!