Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Skype słuchawki bez mikrofonu

(Temat utworzony: 12-09-2024 09:24 AM)
170 Wyświetlenia
dream4brother
Student
Opcje
Mam samsunga s24 ultra. Korzystam ze skype'a. Na tańszych modelach innych marek nie było problemu, gdy rozmawialem przez słuchawki bez mikrofonu. Dźwięk był słyszalny przez słuchawki, mikrofon wbudowany w telefonie rejestrował dźwięk. W Samsungu nie ma takiej możliwości. Słuchawki mam podłączone przez adapter wejścia jack. W efekcie słyszę, ale nie jestem słyszany. Przeszukałem ustawienia, jestem bezradny
4 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Na innych urzadządzeniach podłączałeś Adapter czy korzystałeś z wbudowanego złącza. Prawdopodobnie twój Adapter Jack jest wykrywany jako zestaw słuchawkowy Z mikrofonem stąd ten problem
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Podłączając słuchawki pod adapter z przetwornikem DAC słuchawki muszą mieć wbudowany mikrofon, dlatego że wyłączany jest mikrofon w telefonie. Przy telefonach z wejściem na jack mikrofon się nie wyłącza.
somik15
First Poster
Opcje
Witam mam prawie ten sam problem , Skype rozmowy bez mikrofonu jeżeli ekran jest wygaszony, słuchawki Bluetooth, przy połączeniu działają , po wygaszeniu ekrana przestają działać mikrofon, znak mikrofona w górnej części który świeci na zielono znika
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@somik15 Możliwe, że Skype się zawiesza na czas wyłączenia ekranu. Włącz sobie nieograniczony dostęp do baterii:

Ustawienia > Aplikacje > Skype > Bateria > Ustaw opcję "Nieograniczone".

0 Like