Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacja pielęgnacja urządzenia pokazuje błędne dane

(Temat utworzony: 19-07-2024 11:19 AM)
283 Wyświetlenia
Matinek
Troubleshooter
Opcje

Witam czy ktoś zauważył że ta aplikacja pokazuje błędne dane ? Nie pokazuje ładowania, pokazuje błędne dane o procentach ładowania, źle pokazuje zużycie baterii ponad sto procent. Najpierw pomyślałem że coś może z bateria ale nie bo na tablecie mam to samo. Naładowany do 100 procent pokazuje 80, ładuje co dwa dni pokazuje od działa 6 dni i 240 procent. Czy ktoś tak ma ?

Wczoraj ładowany telefon a pokazuje dzisiaj że naładowany do 36 procent i inne głupoty.

image
0 Like
7 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Matinek Przeczyść dane dwóch aplikacji - Device Health Services oraz Pielęgnacja Urządzenia:

Ustawienia > Aplikacje > Twoje Aplikacje (Ikona strzałki skierowanej w dół z trzema kreskami, po prawej stronie ekranu) > Pokaż aplikacje systemowe > OK > Device Health Services oraz Pielęgnacja urządzenia > Pamięć/Domyślna Pamięć > Wyczyść Dane.

Możesz też machnąć wipe cache urządzenia. Na pewno nie zaszkodzi.
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ale to nie są aplikacje systemowe jakoś ukryte mam tą opcję odznaczoną a i rąk są one widoczne. Zrobiłem tak i bez zmian, chyba że zmiany nastąpią po rozładowaniu i ponownym naładowaniu ?. Dziwne tylko ze na różnych urządzeniach jest to samo jakby to był błąd aplikacji.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. A czy ona kiedyś pokazywała prawidłowe?
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Tak. Nigdy takie cuda się nie działy. Przecież jak był telefon naładowany to pokazywało kiedy i że do stu procent. Tak samo było ile dni dział czy godzin. Ale chyba nie jest normalne że po naładowaniu do stu procent pisze ze było naładowane do 30 lub zużycie ponad sto procent, jak można zużyć 140 czy 240 procent. Zgłupiało całkiem teraz.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Matinek  U mnie taki problem nie występuje na dwóch różnych urządzeniach jak Galaxy A21s czy też A53 5G też u moich znajomych którzy maja S24 czy też S23. Możliwe że problem leży gdzież indziej. Jak pamiętam pisałeś że długo ci ładuje opaskę Fit3  nie wykluczone że problem jest po stronie ładowarki.

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ladowarka jest ok ładuje dobrze ( to opaska się dlugo ładuje, ta sama ladowarka lądowałem wspomniana opaskę huawei i lądowała się 50 minut, więc to samsung się długo ładuje masakrycznie dlugo ) chodź to wyświetlanie aplikacji to jej wina. Po resecie aplikacji i naładowaniu tabletu pokazuje już ok. Pewnie w telefonie też się naprawi jak go naładuje .
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
To wina aktualizacji odinstalowałem ostatnia aktualizacje i jest ok, czy zawsze coś muszą zepsuć nie można wypuścić nic dopracowanego.
0 Like