Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Android 13 szare ikony powiadomień

(Temat utworzony: 07-11-2022 03:14 PM)
7080 Wyświetlenia
Sielik
Apprentice
Opcje

Witam.

Po aktualizacji do andka w wersji 13, ikony powiadomień są szare, nie ważne jaka aplikacja. Czy to u mnie taki błąd czy ktoś tak to zaprojektował? 
Dlaczego ikona SMS na ekranie blokady wygląda jak kałuża pod drzewem zamiast poprzedniej czytelnej ikony ? Kto to zatwierdził, proszę przywrócić stara !

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Sielik
Apprentice
Opcje
Przeladowanie domyślnego motywu i po restarcie jest ok, pozdrawiam.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

23 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy mógłbyś wstawić zrzut ekranu z widocznymi ikonami powiadomień?

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sielik, Może  u Ciebie taki problem powoduje korzystanie z innego niż domyślny motywu lub aplikacji ThemePark ? Nie wszystko jest już kompatybilne z nową nakładką.

CarMelka
Pathfinder
Opcje
Może ustawienie palety kolorów i zastosowanie do ikon tutaj tak robi? Screenshot_20221107_175415_Wallpaper and style_1000000361_1667840056.jpg
0 Like
SaCam
Voyager
Opcje
Najpewniej, to kwestia używanego motywu na telefonie.
0 Like
Rozwiązanie
Sielik
Apprentice
Opcje
Przeladowanie domyślnego motywu i po restarcie jest ok, pozdrawiam.
Burbon
Journeyman
Opcje

Cześć, po aktualizacji do anroida 13 wszystkie ikony powiadomień na S20 FE 5G po rozwinięciu górnej belki są szare albo niebieskie, a nie pod kolor ikony na pulpicie, jak było wcześniej. Najbardziej przeszkadzającym elementem jest to, że w powiadomieniu z Messengera nie wyświetla się zdjęcie, tylko również szara ikona. Miał ktoś tak? Dodam, że nie mam zainstalowanych żadnych motywów i mam wyłączone dostowanie ikon pod paletę kolorów. Pozdrawiam

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Burbon  Dzień dobry 

W takim razie istnieje możliwość połączenia się z Pana telefonem celem zdalnego zarządzania - konsultant podczas rozmowy może połączyć się z Pana smartfonem i za Pana dokonać odpowiednich ustawień.

Ewentualnie reset urządzenia do ustawień fabrycznych. 

Burbon
Journeyman
Opcje
A istnieje możliwość pokierowania jakie ustawienia zmienić? Próbowałem znaleźć rozwiązanie w internecie, ale widzę, że nie jest to jakoś powszechne
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zauważyłem, że nie wszystkie ikony są kolorowe. Poniżej zrzut z powiadomieniami. Jak widać niektóre ikony są szare.

Screenshot_20221214_095212_One UI Home.jpg