Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacja Kontakty wolno działa wyszukiwanie

(Temat utworzony: 05-12-2022 08:00 AM)
3182 Wyświetlenia
wisnia_027
Apprentice
Opcje

Witam

Jestem posiadaczem S22 ultra w wersji 8 GB od miesiąca. Zauważyłem, że w aplikacji "Kontakty" wolno działa wyszukiwanie. Po wpisaniu 3-4 znaków potrafi mielić nawet kilka sekund zanim coś się pojawi... Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Dodam, że przesiadłem się z S20 ultra w wersji 12 GB i tam nie miałem takiego problemu. Wszystko działało płynnie. 
0 Like
20 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę na początek wyczyścić dane aplikacji.

Wchodzimy -> ustawienia -> aplikacje -> kontakty -> pamięć domyślna -> wyczyść dane
wisnia_027
Apprentice
Opcje
Wyczyściłem i nic nie dało. Wszystkie dane przenosiłem ze starego telefonu na nowy za pomocą aplikavji Smart Switch. Może powinna być "czysta" konfiguracja nowego telefonu?
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Można jeszcze wykonać Wipe Cache Partition i Repair Apps.

|Poradnik| -> https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

Przeniesienie danych z Smart Switch nie powinno przywracać błędów. Lecz ustawień raczej też nie przenosimy
remlin_pl
Apprentice
Opcje

Cześć,
od momentu aktualizacji do Androida 13 mam problem z wyszukiwaniem kontaktów. Powiedzmy że kontakt ma nazwę Bartosz. Wpiszę w polu wyszukiwania Bar i telefon szuka kontaktu nawet do 5 sek. Przed aktualizacją takiego problemu nie było.

Telefon A53 5G

Pozdrawiam

0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Telefon, oraz Kontakty. Daj znać czy coś pomogło 👀

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
remlin_pl
Apprentice
Opcje

Problem dalej występuje.

0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Wobec tego spróbuj opcji wipe cache partition.

Opcja wipe cache partition nie usuwa żadnych danych z telefonu. Wszystkie dane użytkownika oraz ustawienia telefonu pozostaną bez zmian.

Instrukcja jak wykonać :

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wej%C5...

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
wisnia_027
Apprentice
Opcje
To samo jest u mnie. Nie za każdym razem ale jest to strasznie irytujące. Wipe cache partition nie pomógł.
Jakieś inne pomysły? Wina oprogramowania?
0 Like
remlin_pl
Apprentice
Opcje

Zrobiłem wipe cache partition.

Zauważyłem poprawę w wyszukiwaniu. Problem dalej występuje jeśli w nazwie jest polski znak np ł, ę itp. Przy takim wyszukiwaniu potrafi się zawiesić na dłuższą chwilę.