Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Health - lista produktów z innego kraju

(Temat utworzony: 20-11-2024 08:56 PM)
301 Wyświetlenia
marcin-zc
Student
Opcje

Używam aplikacji Samsung Health w wersji 6.28.2.003 na moim obecnym urządzeniu i napotkałem dwa problemy:

1. Podczas dodawania posiłków nie mam możliwości skorzystania ze skanera kodów produktów. Funkcja ta jest niedostępna, mimo że na moim starym urządzeniu (Samsung Galaxy S21) działa poprawnie w tej samej aplikacji.
  2. Wyszukiwanie produktów spożywczych wydaje się ograniczone do innego kraju. Baza produktów jest mniejsza niż wcześniej i nie zawiera lokalnych pozycji, które były dostępne na poprzednim urządzeniu.

Widzę, że problemem może być fakt kupna urządzenia na Hiszpańskim Amazonie. Chociaż dość zaskakujący jest fakt, że wpływa to na listę produktów spożywczych możliwych do wyszukania :smiling-face:
Jest jakiś sposób abym mógł zmienić swoje źródło pobierania danych do samsung health, abym mógł wybierać ponownie produkty specyficzne dla Polski? Kilka miesięcy temu, nie miałem z tym problemu, ale teraz wraz z aktualizacją w której pojawił się skaner kodów, przestała mi działać wyszukiwarka produktów poprawnie.

0 Like
16 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam wydaje mi się że aplikacja Samsung Health dobiera region przypisany do konta Samsung. Proszę wejść w ustawienia następnie kliknąć w konto Samsung i informacje o profilu na samym dole jest informacja o regionie.
0 Like
marcin-zc
Student
Opcje
W profilu mam poprawnie wybrany region jako Polskę. Dla mnie mocną sugestią tutaj jest, że w moim S21 działa mi wszystko poprawnie, a dopiero w S23, którego kupiłem na hiszpańskim Amazonie, są produkty hiszpańskie. Dodatkowo na S23 nie mam skanera produktów, który na rynku Hiszpanii nie jest jeszcze wdrożony.
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
W takim razie wygląda na to że to wina pochodzenia telefonu. Raczej nic z tym nie da się zrobić.
0 Like
marcin-zc
Student
Opcje

Sprawdziłem jaki mam wariant, w moim przypadku jest EUX, czyli dystrybucja europejska. 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@marcin-zc Dystrybucja ma BARDZO dużo do powiedzienia w kwestii działania Samsung Health. EUX wskazuje tylko ogólną dystrybucję europejską. Jaka jest konkretna - trzeba byłoby kontaktować się ze wsparciem technicznym Samsung i podać numer IMEI. Tam sprawdzą na jaki rynek sprzęt był przeznaczony.

marcin-zc
Student
Opcje
Moim problemem jest posiadanie telefonu z dystrybucji hiszpańskiej. Szkoda tylko, że to ma aż taki wpływ na działanie aplikacji. Niby wszystko powinno działać tak jak dotychczas, ale ostatnie wdrożenie spowodowało całe to zamieszanie.
0 Like
PawelZ
Navigator
Opcje
A jakie produkty wam znajduje? Ja zeskanowałem mleko laciate i nie znalazł. Inne rzeczy z lidla też nie. 😒
0 Like
marcin-zc
Student
Opcje
Ja na Twoim miejscu poszukałbym, czy nie masz gdzieś źle ustawionego region w ustawieniach telefonu. Mi juz wszystko znajduje mi poprawnie.
0 Like
PawelZ
Navigator
Opcje
Sprawdzałem region konta samsung. Jest polska, znaczy Poland bo mam angielski język ustawiony.
0 Like