Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

AOD - jasność i inne

(Temat utworzony: 23-02-2024 04:49 PM)
3339 Wyświetlenia
EryK2k24
Explorer
Opcje

Witam,

Proszę o powrót opcji AOD - regulacja jasności. Ja nie widzę ze swoim wzrokiem kompletnie nic na ekranie jak jest ciemno w pokoju i AOD jest automatycznie przyciemnione prawie do zera. Z drugiej strony nie potrzebuję też maksymalnego rozświetlenia jak jest jasno... tylko bateria bez sensu zżerana.

Do tego usunęliście opcję dużego zegara z listą nadchodzących wydarzeń. I nie, dodanie widgetu nie jest alternatywą. Pokazuje mi rzeczy na kolejny dzień co jest absurdem w tym miejscu oraz znów jest b. mała czcionka.

Znalazłem coś tam w opcjach co mnie ratuje jako tako - ale wielkość zegara z aktualną godziną jest tej samej praktycznie wielkości co nadchodzącego wydarzenia.

Poza tym wcześniej były piękne kolorowe ikonki powiadomień a teraz wszystko w jednym kolorze.

AOD jak dla mnie zostało zniszczone.

50 Odpowiedzi
EryK2k24
Explorer
Opcje
Nie to nie jest "nadal". Po pierwsze tam było 85 po drugie nie wiem czy tutaj przy 80 jest tryb adaptacyjny... Nie wynika to z opisu. Bateria była do dzisiejszej aktualizacji znacznie gorsza niż w s23 ultra zatem 80 to w ogóle było za mało. Mam wrażenie że po dzisiejszej aktualizacji z baterią jest już dobrze, pewnie ocenię po paru dniach.
0 Like
mateuszeq67
First Poster
Opcje
Siemka jak to wygląda z bateria w s24, telefon mam tydzień a 1% baterii co 4 minuty zlatuje to normalne ??
0 Like
EryK2k24
Explorer
Opcje

hej, masz ustawione na tryb adaptacyjny baterię? Ten tryb musi się nauczyć Twojego używania telefonu. Trwa to czasem chyba nawet do 2 tyg. Oczywiście duży wpływ ma to czy ekran jest włączony i  w jakiej jasności. Generalnie bateria jest dobra w s24u, ale w s23u była dużo lepsza (mówię tutaj o szybkości rozładowania bo fizycznie są takie same). Ja miałem ustawione w s23u max 85%, ładowałem przed snem i wystarczała w większości na cały dzień i był zapas. Oczywiście jak jechałem dużo yt plus mapy i ekran cały czas włączony to musiałem czasem doładować. Może to jeszcze doszlifują w s24 bo po aktualizacji sprzed 2 dni miałem wrażenie że jest dużo lepiej, ale myślę teraz, że jednak tylko ciut lepiej.

0 Like
mateuszeq67
First Poster
Opcje
Miałem włączona na podstawowa, zmieniłem na adaptacyjna, zmieni to cos ?
0 Like
mateuszeq67
First Poster
Opcje
Ja nie odczułem żadnej różnicy po tej aktualizacji niestety.
0 Like
EryK2k24
Explorer
Opcje

tak, na pewno tylko daj teraz czas na naukę twojej obsługi telefonu.

0 Like
mateuszeq67
First Poster
Opcje
Ok, dzięki, mam nadzieje ze to coś pomoże. Odezwę się jak coś się poprawi (:
0 Like
mars44
Pioneer
Opcje

Po przejściu telefonu do ekranu blokady AOD świeci się normalnie po pewnym czasie przyciemnia się że prawie nic nie widać ten problem mam od aktualizacji do wersji 6.1 , czy da się temu jakoś zaradzić

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
To normalne. Chroni to przed wypaleniem wyświetlacza.
mars44
Pioneer
Opcje
To wiem ale to się tak przyciemnia że nic nie widać , przesuwanie zegarka też przeciwdziała wypalaniu wyświetlacza , przed aktualizacją było dobrze i godzinę było widać nie trzeba było brać telefonu do ręki w nocy
0 Like