Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

AOD - jasność i inne

(Temat utworzony: 23-02-2024 04:49 PM)
3349 Wyświetlenia
EryK2k24
Explorer
Opcje

Witam,

Proszę o powrót opcji AOD - regulacja jasności. Ja nie widzę ze swoim wzrokiem kompletnie nic na ekranie jak jest ciemno w pokoju i AOD jest automatycznie przyciemnione prawie do zera. Z drugiej strony nie potrzebuję też maksymalnego rozświetlenia jak jest jasno... tylko bateria bez sensu zżerana.

Do tego usunęliście opcję dużego zegara z listą nadchodzących wydarzeń. I nie, dodanie widgetu nie jest alternatywą. Pokazuje mi rzeczy na kolejny dzień co jest absurdem w tym miejscu oraz znów jest b. mała czcionka.

Znalazłem coś tam w opcjach co mnie ratuje jako tako - ale wielkość zegara z aktualną godziną jest tej samej praktycznie wielkości co nadchodzącego wydarzenia.

Poza tym wcześniej były piękne kolorowe ikonki powiadomień a teraz wszystko w jednym kolorze.

AOD jak dla mnie zostało zniszczone.

50 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@EryK2k24  Witam

Taką propozycję zmian najlepiej wysłać za pomocą aplikacji Samsung Members

Mol-23
Navigator
Opcje
A to?1708710069942.jpg1708710070043.jpg
0 Like
EryK2k24
Explorer
Opcje

W s24 ultra nie ma tych opcji, w każdym samsungu wcześniej oczywiście były

0 Like
EryK2k24
Explorer
Opcje

Nie wiem, w którym miejscu w Members zgłasza się tego typu sprawy. Póki co zgłosiłem to na infolinii miesiąc temu zaraz po kupnie telefonu, w ocenie aplikacji w Store też miesiąc temu i teraz tutaj na forum.

0 Like
Mol-23
Navigator
Opcje
Aha, one ui 6.1? Bez sensu.
0 Like
EryK2k24
Explorer
Opcje

tak, poprzenosili ustawienia wyglądu w inne miejsce - pod Tapeta i Styl. Obcięli możliwości tak, że mam wrażenie że to powrót do AOD sprzed 10 lat pewnie. Chwalą się tapetą, która może świecić cały czas co mnie kompletnie nie interesuje.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@EryK2k24  Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach

0 Like
EryK2k24
Explorer
Opcje
Ok, dzięki. Zgłosiłem tam też, chociaż to błąd nie jest. Jest to świadomy wybór Samsunga, tak jak wiele innych rzeczy gorszych niż w s23 ultra. Np blokada baterii do 85 procent w trybie adaptacyjny, została wycięta, kolorystyka która na szczęście dziś została poprawiona, ale zarządzanie podświetleniem nadal jest dziwne, gorsze.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@EryK2k24  Mozna nadal ustawić ładowanie do 80%

0 Like