Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Animacja ściagania panelu powiadomień

(Temat utworzony: 06-10-2023 01:21 PM)
294 Wyświetlenia
Elxtic
Apprentice
Opcje
Witam, czy ktoś również doświadcza klatkujacej animacji otwierania panelu powiadomień kiedy telefon jest w trybie poziomym ? 
Załacz poglądowy filmik o co mi chodzi:
11 Odpowiedzi
ELM0
Helping Hand
Opcje
Jaki telefon i jaki system masz?
0 Like
Elxtic
Apprentice
Opcje
Zwykła S21 z One UI 5.1 update z września.
Dodam że na S8 nie było z tym problemów. S8 była na Snapie a S21 jest na Exynosie, no ale jednak to dosyć podstawowa animacja 😕
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Elxtic Czy dzieje Ci się tak jeszcze w innych aplikacjach? Być może fakt włączenia filmu doprowadził do chwilowego obciążenia systemu. Osobiście robiłem teraz test na S10e i A53 5G (exynos) i zauważyłem ledwie dostrzegalne ścinki właśnie przy uruchamianiu wideo i aplikacji. Chwilę później, ściąganie paska w pozycji poziomej nie powodowało żadnych problemów.

Na początek spróbuj odświeżyć system i zrób miękki reset - to nic nie usuwa, więc możesz spokojnie go sobie wykonać. Wciskasz i przytrzymujesz Zasilanie + Ściszanie przez 10-15 sekund, aż telefon się wyłączy. Później uruchomi się sam.

Zrób też czyszczenie partycji cache. To także nie usuwa danych, a pomaga na problemy z zacięciami, spowolnieniami i generalnie na problemy po aktualizacji. Pamiętaj, aby podłączyć najpierw telefon do komputera kablem USB:

https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

ELM0
Helping Hand
Opcje
I nasuwa się jeszcze pytanie motywu, czy czasem nie wpływa na jakość....
0 Like
Elxtic
Apprentice
Opcje
Zdarza się nawet w samej Galerii. Ale dzieje się to tylko za ,,pierwszym" razem w danej aplikacji potem działa już okey. Nie zmienia to faktu że jest to irytujące i posiadanie świadomości że telefon już za chwilę zgubi klatki bo uruchomiłem nową aplikację nie należy do najprzyjemniejszych.
O resetach i czyszczeniu partycji wiem u już wcześniej stosowałem.
Na S23 i S8 nie ma takie problemu (obydwa są na Snapie) ale nie chce mi się wierzyć żeby procesor z Exynos2100 w S21 nie potrafił obsłużyć takiej podstawowej rzeczy
0 Like
Elxtic
Apprentice
Opcje
W S23 i S8 też mam zrobiony Quickpanel po swojemu i problemu nie ma.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Elxtic Spróbuj zrobić te czyszczenia, jeżeli jeszcze nie zrobiłeś. Jeżeli telefon nie miał jeszcze przywracanych ustawień fabrycznych, to również zalecałbym, żebyś coś takiego zrobił. Generalnie powinno się to robić po każdej dużej aktualizacji, ale nie każdy ma chęci i czas. Oczywiście wcześniej zrób kopię zapasową.

0 Like
Elxtic
Apprentice
Opcje
Zrobiłem reset fabryczny ale bez zmian.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Elxtic, czy po hard resecie wgrywałeś kopię zapasową?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like