Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Usunięta Aplikacja Notatki Samsung

(Temat utworzony: 28-03-2025 06:42 PM)
225 Wyświetlenia
Members_cuNmOIt
First Poster
Opcje

Dzien dobry, 

Piszę do was z takim problemem, który może uda mi się rozwiązać z wasza pomocą. Przez przypadek syn mi wczoraj usunął z telefonu notatki samsung. Odinstalował je. Niestety nie miałam ustawionego na tą aplikację samsung cloud. Kiedy zainstalowałam aplikację ponownie jak można się domyślić byla pusta. Nie ma żadnej notatki która tam zrobiłam. Czy jest jakakolwiek szansa odzyskać to, co zostało odinstalowane? Czy przepadło na zawsze? 

13 Odpowiedzi
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Witam
Jeśli aplikacja została odinstalowana a nie było kopi zapasowej wszystkie notatki zostały trwałe usunięte razem z aplikacją. Niestety bez kopii nie da się niczego zrobić.

Pozdrawiam.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_cuNmOIt  Dzień dobry

Przykro mi, jeśli notatki nie były zsynchronizowane, to nie będzie szansy na ich odzyskanie.

Amazigh
Big Cheese
Opcje
Można spróbować aplikacji do odzyskiwania skasowanych plików - np. File Recovery... Pliki Notatnika powinny mieć rozszerzenie *.sdox, dobrze też jest znać ich ewentualne nazwy. Być może się uda, jeśli były zapisane w pamięci telefonu i nie zostały jeszcze nadpisane...
Uwaga: skasowanych plików może być bardzo dużo, wyszukiwanie czasochłonne, nazwy znalezionych mogą być niepełne - dobrze ograniczyć wyszukiwanie do określonego typu plików i lokalizacji (katalogów).
0 Like
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Raczej nie zadziała. Aplikacja została całkowicie odinstalowana.
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
A to ciekawe co Pan pisze. Czy pliki Notatnika nie są plikami? Co się z nimi dzieje przy odinstalowywaniu aplikacji?
0 Like
Zonniak
Big Cheese
Opcje
@Amazigh pliki jeśli się upierasz można przywrócić laboratoryjnie, ponieważ zawsze pozostaje po nich ślad. Z normalnego menu nie jest to możliwe.
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Jeśli "się upieram"? Normalne menu? Poproszę "na wynos"...
0 Like
Zonniak
Big Cheese
Opcje
@Amazigh ZAMÓWIENIE NA WYNOS:
- Stwierdzenie Odinstalowanie = usunięcie danych
- Trwałe skasowanie pliku = nie można go odzyskać.

Razem: Nadal się nie da odzyskać plików

Pozdrawiam 😂 😂 😂
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Jaki mechanizm realizuje trwałe usuwanie danych?
0 Like