Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Alarm pominięty GALAXY A53 5G

(Temat utworzony: 31-07-2022 10:46 AM)
2165 Wyświetlenia
Sławo
First Poster
Opcje

Witam Wszystkich,

Od wczoraj jestem posiadaczem nowego Galaxy A53 5g. Wszystko ładnie skonfigurowałem, zaktualizowałem wszystko co było możliwe. A rano psikus. Nastawiłem budzik na 5:40 i telefon nie zadzwonił. Wyskoczył tylko komunikat "alarm pominięty". Wczoraj wieczorem testowałem alarm i działał. Teraz też działa. Ale boję się, że jutro znowu zaśpię. Miał ktoś może taki problem?

Sławek

0 Like
25 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sławo  Witam

Proszę wyczyścić dane Aplikacji Zegar wchodząc w: Ustawienia > Aplikacje > Zegar > Pamięć Domyślna > Wyczyść Dane i ponownie skonfiguruj budzik.

0 Like
Sławo
First Poster
Opcje

Dzięki za info. Zrobione. Mam nadzieję, że rano zadzwoni.

0 Like
sometimes
Helping Hand
Opcje
Ja, też, mam, pytanie o zegar, a raczej o alarm Galaxy A53 5G. Na noc włączam wibracje aby nikt nie dzwonił, ale okazało się że alarm budzika zamiast dzwonić tylko wibrrowal przecież to nie ma sensu aby alarm zegarka był połączony z dźwiękami telefonu. Tym bardziej, że ustawiłem mu opcje dzwonienia i nie rozumiem dlaczego alarm nie dzwonił tylko wibrrowal.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sometimes, spróbuj skorzystać z trybu nie przeszkadzać. Mam często włączony i alarm budzika funkcjonuje prawidłowo. Ustawienia tego trybu znajdziesz w: Ustawienia > Powiadomienia > Nie przeszkadzać.

wRokDoUltra
Apprentice
Opcje
Cześć,
Czy ktoś z was spotkał się z takim zjawiskiem, że telefon Samsung Galaxy S20 FE sam z siebie bez powodu pomija alarmy, te alarmy nie dzwonią. Po prostu telefon ich nie uruchamia, a zamiast nich wyświetlane jest tylko powiadomienie, że zostały pominięte.

Dlaczego tak się dzieje, czy istnieje jakiś sposób na ten problem?

Tel: Samsung Galaxy S20 FE
Android: 12
One UI: 4.1

image

0 Like
DecaVip20
Pathfinder
Opcje
Ja też miałem ten problem i po prostu wyczyściłem pamięć aplikacji Zegar
0 Like
wRokDoUltra
Apprentice
Opcje
Ja mam tak od samego zakupu telefonu
0 Like
MarlenaZ
Explorer
Opcje

Czy na noc włączasz tryb nie przeszkadzać? Jeżeli tak możliwe, że dlatego telefon pomija alarmy. Wtedy proszę wejść odpowiednio: Ustawienia > Powiadomienia > Nie przeszkadzać > Wyjątki: Alarmy i dźwięki > i tam zaznaczyć Alarmy. Może pomóc. 

Jeżeli nie, można spróbować tak jak użytkownik wyżej poradził, aby i tak wyczyścić pamięć podręczną aplikacji zegar. 

Ustawienia > Aplikacje > Zegar > Domyślna pamięć > Zarz. Pamięcią > Wyczyść dane

Proszę daj znać czy pomogło :smiling-face: 

0 Like
Tomek71
Student
Opcje
Jako nowy użytkownik modelu mam pytanie czy alarm zegara może nie zadziałać przy zmniejszonej do minimum głośności? A może to, że kiedyś miałem ustawiony tryb nocny w zegarze powoduje, że alarm przed 6:00 się nie uruchomił?
0 Like