Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

RCS în Romania - Adevaratul succesor la SMS/MMS?

(Subiect creat la: 25-08-2022 10:07 AM)
418 Vizualizări
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Cu toata atentia recenta pe RCS, noul succesor la SMS si MMS, sunt curios ce opinii aveti voi despre "noul" serviciu (sau dacă chiar il folositi). Pentru cei care nu stiu, cei de la Google recent au făcut o campanie unde se arata dezavantajele serviciilor antice de comunicare si cum RCS poate schimba protocoalele universale (dar invechite). Campania a fost cel mai mult adresata lui Apple, care acestia refuza sa isi mute utilizatori pe platforma mai securizata si mai avantajoasa pentru utilizatori. Voi considerati ca RCS este chiar viitorul mesageriei mobile, sau doar o sa fie un serviciu intr-o mare de servicii? Si daca il folositi, cum vi se pare experienta?

7 Răspunsuri
PACRi
Maestro
Opțiuni
Apple face ce vrea. Ce considera ca e mai bine pentru firma lor. Asa a fost mereu. Asa o sa fie mereu. Pana la urma e o afacere
2b old & wise u have 2b young & stupid 1st.
0 Aprecieri
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Eu nu mai folosesc mesageria SMS și MMS de foarte mult timp, deși ea încă există. De fapt, mint, o folosesc, pentru că primesc des SMS-uri, mai ales din partea băncilor, prin sistemele lor de securitate și verificare. Cred că o tehnologie se impune în momentul în care atinge o masă critică de utilizatori. Nu știu ce-i trebuie pentru a ajunge în acest stadiu. Poate că RCS se va impune dacă va strânge suficienți utilizatori și dacă va reuși să atragă și utilizatori de calibru, cum ar fi companiile.

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
GeorgeH
Mastermind
Opțiuni
Pe mine personal nu mă impresionează RCS-ul. Mi se pare doar o platforma creată de google pentru a controla și traficul de pe sms-uri. Din păcate, la acest moment sistemul Chat încă nu are encripție end-to-end, asta însemnând că schimbul de mesaje nu este cel mai sigur și că poate exista posibilitatea ca altcineva să-ți citească schimbul de mesaje. Deci, pentru multimedia, mai sunt si alte platforme. Deci, Apple-ul știe de ce și nu numai ei.
0 Aprecieri
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Defapt, nu este complet adevarat. Cu cele mai noi versiuni de Messages, encriptie end-to-end este disponibila si este unul dintre motivele de ce Google spune ca RCS este mult mai superior SMS-urilor.

Sursa: https://youtu.be/oB70suAIF6A
0 Aprecieri
GeorgeH
Mastermind
Opțiuni
Pentru început, criptarea end-to-end este disponibilă numai pentru mesajele 1-la-1, deci dacă sunteți într-un chat de grup, acele mesaje nu sunt încă criptate de la un capăt la altul. În al doilea rând, va fi necesar ca atât dvs., cât și persoana cu care discutați să aveți funcțiile de chat RCS activate, deci dacă cealaltă persoană nu o are activată, atunci nu va funcționa. Mesajele dvs. vor continua, dar nu vor fi criptate de la un capăt la altul.
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Daaaaa, chestia cu grupurile este adevarata, dar a 2-a chestie despre ambii avand rcs este logic. Adică nu ai putea sa vb cu cineva pe Whatsapp si sa faci rost de avantajele serviciului daca ambele persoane nu au Whatsapp, fiind cazul la fel si pentru RCS. Nu numai asta, dar de obicei serviciul este preactivat pe toate dispozitive, doar ca utilizatorul trebuie sa accepte termeni si conditiile puse de operatorul de unde ai abonamentul pentru a folosi serviciul. Și nu numai asta, dar aplicații populare ca Facebook Messenger nu au nici ele encriptie deci ¯\_(ツ)_/¯
0 Aprecieri
GeorgeH
Mastermind
Opțiuni
Părerea mea este ca următoarea etapa este o platforma care v-a interconecta toate aplicatiile de mesagerie, un client de pe whatsapp v-a putea vorbi cu unul de pe telegram de exemplu. Probabil că peste câțiva ani buni, dar v-a fi.
0 Aprecieri