Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Funcționalități noi OneUI 5.0 Android 13

(Subiect creat la: 06-08-2022 08:47 AM)
385 Vizualizări
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
As fi continuat in celalalt topic dar m-am gandit ca deja nu mai este vorba de un "teaser" ci de informatii utile legate de noua versiune OneUI 5.0. În plus, faptul ca am creat un nou topic, imi permite sa exemplific cu poze in cadrul textului (cel putin asa sper)...

Am observat niste functionalitati noi (ca tot sunt intrebat ce e nou) si m-am gandit sa vi le impartasesc.

1. La nivelul paletei de culori ce se aplica in functie de wallpaper, acum este disponibila o selectie mult mai mare de tonuri

2. A aparut o functie ce mie mi se pare geniala si usor de folosit. Practic in orice camp de text (eu am exemplificat in setarile telefonului cu acel camp in care scrii ca sa gasesti o anumita setare)...ziceam ca in orice camp de introducere text, cu o apasare lunga optinem un meniu similar cu cel anterior dar in care avem o noua optiune "Extract text"

image

Apasand pe aceasta, partea de jos a ecranului se transforma in ecranul de previzualizare al camerei in care putem incadra orice text aflat undeva...in cazul testului meu am avut spatele unei cutii cu medicamente

image

Observati cum textul "citit" de camera a fost automat introdus in campul de sus? Astfel poti introduce un text oarecare intr-un document sau camp de search din browser sau...sigur gasiti utilizari pt asta

3. Continuand cu functia de OCR (recunoastere text), aceasta se extinde si pentru pozele aflate in galerie. Foarte util daca avem o poza si vrem sa extragem textul din ea. In exemplul meu am folosit un screenshot dintr-o aplicatie de cautat zboruri de avion. In poza de mai jos este doar printscreen-ul facut acolo, deschis in Galerie si am dat pe el. Se observa jos in dreapta o mica iconita galbena ca un T (de la text) 

image

Dati click pe ea si va fi incadrat tot textul pe care sistemul il poate recunoaste si extrage

image

Mi se pare extraordinar sa poti face asta... 

4. Au aparut in sectiunea de setari avansate la Labs (Settings - Advanced Settings - Labs), 2 noi optiuni pt activarea modurilor de split screen si de aplicatie in fereastra. Iarasi este ceva util pt cei care le folosesc

image

image

image

5. Pentru pasionatii de fotografie, au fost adaugate mici unelte in modul PRO. Este vorba despre o descriere a functiilor (un fel de help) care ne va ajuta sa le folosim cum trebuie si de o histograma cum este in cazul aplicatiei Expert RAW sau a aparatelor DSLR, care permite efectuarea unor poze de calitate

image

6. O noutate este si posibilitatea adaugarii de notite (Notes) in timpul unei convorbiri. Avand un S22 Ultra care incorporeaza S-Pen, nu va pot spune daca aceasta functie este limitata doar la dispozitivele cu S-Pen sau nu dar...exista si este binevenita

image

image

Sper sa vad cat mai multe astfel de imbunatatiri sau functii noi, voi incerca eventual sa le adaug aici pe masura ce le descopar.

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
13 Răspunsuri
LioxTerra
MegaStar
Opțiuni
Aici e știrea unde Samsung zice ca va face mai multe modificări estetice în One Ui 5.1Screenshot_20220806-012140_Facebook.jpg
0 Aprecieri
EmiliaDuna
Hotshot
Opțiuni
Buna. Recunoastere text, este una din functile de care ma voi folosi cel mai mult. 😊
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Adaug inca una gasita recent. Stiti ca se poate personaliza ecranul de apel cu un background atat static cat si animat. Optiunea este disponibila in setarile aplicatiei Telefon la Call background.

Ei bine, cu OneUI 5.0 Samsung a mers mai departe cu personalizarea si ne permite sa punem cate un background de apel specific FIECARUI contact separat. Da, acum puteti seta o imagine statica sau animatie pt oricare din contactele foastre astfel incat atunci cand sunteti apelat veti vedea imediat cine suna in functie de fundalul ales.

De data aceasta, setarea se gaseste in Contacte, atunci cand editam un anumit contact, asa cum avem optiunea de a ii pune un sunet de apel, putem seta si un background. Screenshot_20220806_165459_Contacts_1000000089_1659794100.png

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Si acum alta care va fi pe placul multora sunt sigur.... In sfarsit avem telefoanele MULTIUSER.
Da, Samsung a adaugat optiunea dorita de multi dar pana acum inexistenta, de a crea mai multi utilizatori pe telefon, fiecare cu propriul spatiu de stocare, aspect al homescreen, setari, aplicatii instalate si chiar propriile conturi (Google, Samsung sau al altor aplicatii)Screenshot_20220806_170649_Settings_1000000090_1659794812.pngScreenshot_20220806_170658_Settings.png

lazlar14
Big Cheese
Opțiuni
BINE BAAAAAA, de abia astept one ui 13
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Ca sa postez si o problema (sa nu ziceti ca doar laud) va avertizez ca pe versiunile Beta NU FUNCTIONEAZA Google Pay / Wallet.

Acest lucru este cunoscut de ani de zile dar am zis sa il reamintesc. Asta din cauza ca nimeni nu se agita sa obtina certificarea Google pt versiuni beta. Asa a fost si in anii trecuti.

Totusi exista ca backup ceasul. Am testat, functioneaza perfect plata cu ceasul (nu am Samsung dar este tot cu Wear OS) asa incat nu constituie o problema asa mare pt mine.Screenshot_20220806_181603_Google Play services.png

RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Sa continuam cu noutatile aduse de Beta 2...

A aparut Maintenance Mode, un mod care protejeaza informatiile private si accesul la poze, documente, etc atunci ca nd instrainati telefonul (de ex cand il duceti la service)Screenshot_20220826_175036_Android System.png

0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Functia RAM Plus acum are un switch ON/OFF si se poate opri complet (Doamne cat am dorit optiunea asta)Screenshot_20220827_141941_Device care.png

0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
S-a revenit la numarul total de 6 icoane in QS (cand se afiseaza un rand). La primul beta erau puse doar 5

0 Aprecieri
ardeei1
Voyager
Opțiuni
Salut. Unde ai luat acea tema cu rosu si iconitele sa arate altfel?
0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Icoanele sunt cumparate din Play Store, se numeste Red Line Icon pack si se aplica cu ajutorul Theme Park si Nova.
Tema este facuta cu #HEX Installer care si el se gaseste in Play Store.

0 Aprecieri
ardeei1
Voyager
Opțiuni
ok multumescc!!
0 Aprecieri
Silviuzz
Hotshot
Opțiuni

Aș mai adăuga pe listă și: 
 - Weather App -> Settings -> Auto refresh on the go (get more frequent Weather updates when you are driving, biking, running or walking).