As fi continuat in celalalt topic dar m-am gandit ca deja nu mai este vorba de un "teaser" ci de informatii utile legate de noua versiune OneUI 5.0. În plus, faptul ca am creat un nou topic, imi permite sa exemplific cu poze in cadrul textului (cel putin asa sper)...
Am observat niste functionalitati noi (ca tot sunt intrebat ce e nou) si m-am gandit sa vi le impartasesc.
1. La nivelul paletei de culori ce se aplica in functie de wallpaper, acum este disponibila o selectie mult mai mare de tonuri
2. A aparut o functie ce mie mi se pare geniala si usor de folosit. Practic in orice camp de text (eu am exemplificat in setarile telefonului cu acel camp in care scrii ca sa gasesti o anumita setare)...ziceam ca in orice camp de introducere text, cu o apasare lunga optinem un meniu similar cu cel anterior dar in care avem o noua optiune "Extract text"
Apasand pe aceasta, partea de jos a ecranului se transforma in ecranul de previzualizare al camerei in care putem incadra orice text aflat undeva...in cazul testului meu am avut spatele unei cutii cu medicamente
Observati cum textul "citit" de camera a fost automat introdus in campul de sus? Astfel poti introduce un text oarecare intr-un document sau camp de search din browser sau...sigur gasiti utilizari pt asta
3. Continuand cu functia de OCR (recunoastere text), aceasta se extinde si pentru pozele aflate in galerie. Foarte util daca avem o poza si vrem sa extragem textul din ea. In exemplul meu am folosit un screenshot dintr-o aplicatie de cautat zboruri de avion. In poza de mai jos este doar printscreen-ul facut acolo, deschis in Galerie si am dat pe el. Se observa jos in dreapta o mica iconita galbena ca un T (de la text)
Dati click pe ea si va fi incadrat tot textul pe care sistemul il poate recunoaste si extrage
Mi se pare extraordinar sa poti face asta...
4. Au aparut in sectiunea de setari avansate la Labs (Settings - Advanced Settings - Labs), 2 noi optiuni pt activarea modurilor de split screen si de aplicatie in fereastra. Iarasi este ceva util pt cei care le folosesc
5. Pentru pasionatii de fotografie, au fost adaugate mici unelte in modul PRO. Este vorba despre o descriere a functiilor (un fel de help) care ne va ajuta sa le folosim cum trebuie si de o histograma cum este in cazul aplicatiei Expert RAW sau a aparatelor DSLR, care permite efectuarea unor poze de calitate
6. O noutate este si posibilitatea adaugarii de notite (Notes) in timpul unei convorbiri. Avand un S22 Ultra care incorporeaza S-Pen, nu va pot spune daca aceasta functie este limitata doar la dispozitivele cu S-Pen sau nu dar...exista si este binevenita
Sper sa vad cat mai multe astfel de imbunatatiri sau functii noi, voi incerca eventual sa le adaug aici pe masura ce le descopar.