Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Aplicații în background

(Subiect creat la: 25-03-2021 03:31 PM)
474 Vizualizări
Roxanne22
Pathfinder
Opțiuni
Buna! Am un s21 ultra, iar de ceva timp nu inteleg câteva aplicații care utilizează bateria și merg în fundal. 

image

Îmi poate spune și mie cineva, va rog, de ce acest keyboard vontent centre sta în background atât de mult ? Și nu numai aplicația asta, ci și cea primara, adică Samsung keyboard, sta câte 10-11 ore în fundal și consuma baterie. Am pus toate aplicațiile în deep sleep, le-am optimizat pe toate și am stat manual la fiecare aplicație sa dezactivez funcția de rulare în fundal, am dat cache&data și nimic. 
Totodată, din moment ce am totul pe sleep și nu permit rularea aplicațiilor în fundal, google player services stau în fundal și câte o zi, chiar dacă nu am wifi on. Sincronizarea o am oprita. Știu ca trebuie sa ruleze ptr bună funcționare a unor aplicații și merge în fundal, dar chiar ptr atât de mult timp ? 
Am problema asta cu google playe services, Samsung keyboard, keyboard content center, și iar google play services cu un lacăt în pictograma. 
Dacă ma poate lamuri cineva as fi recunoscătoare!
Mulțumesc!
1 Soluţie
Soluţie
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Google Play Services nu se ocupa doar de actualizarea informatiilor, ci are rol in multe functionalitati existente in telefon: oferirea de continut personalizat, oferirea si cautarea de servicii bazate pe locatie, actualizarea aplicatiilor, partea care tine de intimitate (privacy), imbunatatirea experientei in utilizarea aplicatiilor, cresterea performantei in jocuri, marirea vitezei la cautarile offline precum si imbunatatirea calitatii hartilor din Google Maps...

D.upa cum observi, au destul de lucru serviciile astea asa incat nu este de mirare ca ruleaza in background uneori chiar destul de mult. Depinde cred si cat din capabilitatile acestor servicii le folosesti (constient sau nu).

A si majoritatea nu au treaba cu conexiunea daca este prin wifi sau date mobile....doar la update-uri este relevant sau descarcare de continut mare si doar acolo unde exista setare pt asta...in rest iti merg oricum

Eu zic sa nu iti faci probleme, consumul este sub 1%, este nesemnificativ. Itk atasez si un print din GSAM Battery Monitor care detaliaza un pic Google Services. O sa observi ca sunt folosite inclusiv in functionarea senzorilor existenti in tel

Screenshot_20210325-153435_GSam Battery Monitor Pro_14290.jpg

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare

Vizualizare soluţie în postul original

8 Răspunsuri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Hello,

Legat de Keyboad Content Center, eu zic ca nu are un consum atat de mare incat sa iti faci griji. Dar daca doresti poti intra in setari, apps, sortare (bifa pe show system apps), cauti keyboard content center si setezi sa nu ruleze in background. Nu stiu ce nu o sa iti funcționeze la tastatura daca faci asta. Eu folosesc Gboard si nu am probleme.

RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Sunt gif-urile, stickere, smiley-urile, emoji si continutul de tip media ce poate fi inserat cu ajutorul tastaturii Samsung

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
Gălămîj
Voyager
Opțiuni
Eu zic sa aștepți și un răspuns pertinent de la învățat care se pricepe. Elfstone scrie la toatalumea, chiar dacă nu se pricepe. Cred că e plătit de aplicație să facă trafic și să dea impresia că e multa activitate, insa daca te uiți, vezi că scrie la toți si de regulă dă indicații generice, care sunt nefolositoare.
0 Aprecieri
Stefana07
Explorer
Opțiuni
Mare ti-e grădina Doamne... 🤣🤣🤣
Soluţie
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Google Play Services nu se ocupa doar de actualizarea informatiilor, ci are rol in multe functionalitati existente in telefon: oferirea de continut personalizat, oferirea si cautarea de servicii bazate pe locatie, actualizarea aplicatiilor, partea care tine de intimitate (privacy), imbunatatirea experientei in utilizarea aplicatiilor, cresterea performantei in jocuri, marirea vitezei la cautarile offline precum si imbunatatirea calitatii hartilor din Google Maps...

D.upa cum observi, au destul de lucru serviciile astea asa incat nu este de mirare ca ruleaza in background uneori chiar destul de mult. Depinde cred si cat din capabilitatile acestor servicii le folosesti (constient sau nu).

A si majoritatea nu au treaba cu conexiunea daca este prin wifi sau date mobile....doar la update-uri este relevant sau descarcare de continut mare si doar acolo unde exista setare pt asta...in rest iti merg oricum

Eu zic sa nu iti faci probleme, consumul este sub 1%, este nesemnificativ. Itk atasez si un print din GSAM Battery Monitor care detaliaza un pic Google Services. O sa observi ca sunt folosite inclusiv in functionarea senzorilor existenti in tel

Screenshot_20210325-153435_GSam Battery Monitor Pro_14290.jpg

Roxanne22
Pathfinder
Opțiuni
Mulțumesc mult ptr reply-ul detaliat!
Cris880
Helping Hand
Opțiuni
I a uite ce smekeri sunt băieții !!! Sărăcuții acces la senzorii telefonului pentru ce are nevoie de barometru, accelerometru!!! Nu se mai poate cu ăștia Samsung trebuie neapărat sa creeze și un Samsung OS care sa nu mai depindă de Google. Un sistem de Operare liber open source independent fără magarii
0 Aprecieri
Windowfluos
Helping Hand
Opțiuni
ce Android? arata ca Android 10
0 Aprecieri