Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Note 10 plus - baterie umflata

(Subiect creat la: 14-06-2024 09:40 PM)
2618 Vizualizări
Lisa_2000
Explorer
Opțiuni

Am note 10 plus și ecranul din spate a început sa se dezlipească, pe 21 iunie plec în Anglia și nu am timp sa schimb bateria ajutor!!!! Ma întorc pe 5 iulie

1 Soluţie
Soluţie
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Dacă bateria este umflată, utilizarea sau încărcarea ei în continuare poate produce mai mult gaz (de la încălzirea ei) și asta poate duce la ruperea separatorului intern, ceea ce poate provoca un scurtcircuit intern, sau a structurii exterioare care face ca litiul să intre în contact cu aerul. În ambele situații este un risc mare de incendiu. În plus, dacă deja a împins capacul din spate, este posibil să îl apeși și astfel faci presiune pe baterie.
Sfatul meu este să închizi telefonul și să nu îl mai folosești până ce îl poți duce în service.

Vizualizare soluţie în postul original

1 Soluţie

20 Răspunsuri
ŞtefanMircea2000
Helping Hand
Opțiuni
Salut! Te sfătuiesc să mergi cu telefonul la service-ul de la Apaca. Iți repară telefonul într-o oră.
Daca esti din tara, trimite telefonul prin curier la cei de la ESD-ROM.
Lisa_2000
Explorer
Opțiuni
Mulțumesc din suflet!!!
ŞtefanMircea2000
Helping Hand
Opțiuni
Cu plăcere!
0 Aprecieri
Lisa_2000
Explorer
Opțiuni
Oare este vreo problema dacă merg peste 4 zile se va agrava situația?
0 Aprecieri
EmiliaDuna
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Bună,
Eu ți-aș recomanda sa nu mai folosești telefonul atât de intens până nu ii schimbi bateria. Incarca-l și pune-l undeva.

Și eu am schimbat bateria la un note 10+ acum vreo 2 ani (nu mai țin minte exact). Am schimbat bateria in Băneasa shopping City din București. Prețul nu este foarte mare și nu durează mult. Maxim o oră și jumătate.
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Bună,
Ai avea timp doar dacă te ai duce personal la București sau mai bine spus pe unde găsești sediu service autorizat Samsung.
Durează o ora schimbul componentei ( cu aproximație)
GeorgePreda
Legend
Opțiuni
Dacă ai un service autorizat Samsung in orașul în care stai , ai putea să faci înlocuirea bateriei fără prea multe griji, necesită un timp scurt pentru schimbarea prealabilă, undeva la 1-2 ore de nu sunt ocupați cei de acolo cu alte telefoane. In caz contrar de nu poți schimba bateria in service îți recomand să o încarci undeva la 85 % pentru a nu o forța de este umflară. Poți activa protecție baterie din întreținere dispozitiv, activând acea limitare de încărcare.
Soluţie
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Dacă bateria este umflată, utilizarea sau încărcarea ei în continuare poate produce mai mult gaz (de la încălzirea ei) și asta poate duce la ruperea separatorului intern, ceea ce poate provoca un scurtcircuit intern, sau a structurii exterioare care face ca litiul să intre în contact cu aerul. În ambele situații este un risc mare de incendiu. În plus, dacă deja a împins capacul din spate, este posibil să îl apeși și astfel faci presiune pe baterie.
Sfatul meu este să închizi telefonul și să nu îl mai folosești până ce îl poți duce în service.
whoo
Helping Hand
Opțiuni
Până nu îți explodează telefonul în mână , nu te lași ... nu ?
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Există două tipuri de umflare. Una ușoară, normală, cauzată de vechimea bateriei și numărul de cicluri, iar aceasta nu este periculoasă, bateria comportându-se normal. Și doilea tip este umflarea semnificativă care arată că în baterie este acumulată o cantitate mare de gaz. Acest gaz, pe lângă faptul că este toxic, este și foarte inflamabil. Dacă în mod normal o baterie umflată neutilizată nu ar trebui să prezinte vreun risc semnificativ, atunci când este folosită ea este încălzită fie prin încărcare fie de către telefon și atunci produce și mai mult gaz crescând și mai tare presiunea. Acest gaz se poate scurge afară din baterie, sau presiunea din baterie poate compromite învelișul exterior. În ambele cazuri riscul de incendiu este mare.
La tine bateria este clar compromisă deja, și folosită cu telefonul în priză o să fie încărcată, câte puțin, destul de des și încălzită de către telefon. Dacă ai citit ce am scris în postările legate de baterie, atunci când bateria este încărcată, telefonul oprește încărcarea, și apoi folosește curentul din baterie, nu face bypass, iar când scade câteva procente, reia încărcarea. Astfel bateria o sa fie ținută continuu aproape de voltajul ei maxim ceea ce duce la o degradare și mai mare a ei.
Deci da, riscul de incendiu în cazul utilizării unei baterii umflate semnificativ este real.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Dacă nu este originală, cu atât mai mult este mai riscant să mai folosești telefonul.
Faptul că e vechi telefonul și nu merită înlocuită bateria nu reduce cu nimic acel risc, din contră îl crește. Fiind atât de vechi este posibil să aibă și mai puține mecanisme de siguranță pentru baterie, sau unele să nu mai funcționeze corespunzător, iar o baterie de proveniență necunoscută poate fi periculoasă și nouă, fără nicio degradare.
În mod normal, o baterie originală umflată nu ar trebui să prezinte vreo problemă dacă nu este folosită, lovită, sau ținută la temperaturi înalte, dar recomandarea tuturor producătorilor este să o duci la un service/ centru de colectare cât mai repede.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Aia face pui în curând 😁.
Danielmaciuceanu
Helping Hand
Opțiuni
Cum o umflare ușoară, normală? Adică bateria se poate umfla insesizabil, adică poate că nici nu observi sau remarci că este ușor umflată, în cazul ăsta presupun că bateria se comportă perfect normal.
Danielmaciuceanu
Helping Hand
Opțiuni
Din ce motiv sau care e cauza pentru care o baterie umflată se descarcă excesiv de repede? Nu ține poate nici o oră încărcată complet? Nu mai poate ține energia în ea sau de ce își epuizează resursele atât de rapid?
Danielmaciuceanu
Helping Hand
Opțiuni
Tot producerea de gaz eliberat în exces determină și umflarea ei, este? Uneori dintr-o baterie umflată curge și elecrolitul, sau acel ulei toxic, am avut pe vremuri un telefon cu butoane căruia i se umflase bateria și când l-am desfăcut era plin de lichid și de ulei. Puteai să scoți bateria pe vremea aia.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
În general electrolitul din bateriile cu litiu este foarte volatil și inflamabil (poate lua foc în contact cu oxigenul din aer), deci probabil acea baterie de care zici era una NiMh, nu cu litiu. Bateriile se pot umfla puțin în timp. În timpul reacțiilor chimice, mai ales la temperaturi mai mari, se produc cantități mici de gaz care se acumulează în baterie și o umflă, dar nu foarte tare, și acesta este un proces normal. În schimb atunci când bateria este umflată tare, structura ei este degradată și procesele chimice nu mai au loc așa cum trebuie, crește rezistența internă a bateriei și pot avea loc chiar scurtcircuite interne. Toate acestea fac ca bateria să nu mai poată menține sau să livreze mult curent.
Cea ce nu înțelege lumea este că o baterie umflată semnificativ este o baterie defectă, care are structura fizică compromisă și ea trebuie reciclată cât mai rapid și cât mai corect.
Danielmaciuceanu
Helping Hand
Opțiuni
Uite despre ce vorbesc, ce crezi despre această baterie?20240615_162447_14959_1718457887.jpg20240615_162503_14960_1718457903.jpg20240615_162517_14961_1718457917.jpg
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Ăla e balon, nu baterie 🙂
La reciclat cu ea cât mai repede.
Danielmaciuceanu
Helping Hand
Opțiuni
Dacă vrei să știi nici nu o mai pot baga în telefon întrucât din cauza dimensiunii crescute din cauza umflarii nu se mai potrivește acolo. Când încă era în telefon și era mai puțin umflată de la o încărcare completă se ducea pe roșu într-o oră, nu puteai vorbi la el nici 15 minute că se închidea.
Vasy1965
Helping Hand
Opțiuni
Neapărat bateria schimbata