Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UWAGA NA PROGRAM ODKUP - PRZECZYTAJ ZANIM BĘDZIE ZA PÓŹNO !!!!!!

(Temat utworzony: 17-02-2025 04:44 PM)
3760 Wyświetlenia
Artib
Pathfinder
Opcje
UWAGA UWAGA UWAGA 

Telefon S20 Ultra w stanie perfekcyjnym - wyceniony na 1000zł - na wyświetlaczu od nowości szkło Dome Glass wiec po ściągnięciu do wysłania do Foxway stan wyświetlacza jak nowy bez najmniejszej ryski - Cały proces przygotowania do wysłania bardzo skrupulatny bo taki juz jestem że musi być wszystko dokładnie - nawet posklejałem specjalną kopertę z miękkiego materiału żeby w transporcie w oryginalnym pudełku ruszając się nie porysował się . Pudełko oryginalne spakowane do większego pudełka i obłożone grubo folia bąbelkowa . Wszystko to udokumentowane zdjęciami i filmem jak działa wszystko wyświetlacz pod kątami i z wskazaniem na numer imei żeby nie zarzucili że to inny telefon . Zdjęcia robione az do włożenia paczki do paczkomatu .

Wycena Foxway - 558zł - argument - uszkodzony wyświetlacz .

Nie ma mowy żeby był uszkodzony czuje sie totalnie oszukany i podejrzewam ze nawet jak zrezygnuję z odkupu to wysila mi s powrotem telefon z uszkodzonym specjalnie wyświetlaczem i ani pieniędzy ani telefonu.

Reklamacja złożona do Foxway - żadnej odpowiedzi - w Samsung obiecali się tym zająć czekam na odpowiedz ale po wcześniejszych wpisach widzę że nie ma szans . Ja ze swojej strony zgłoszę to do Rzecznika praw konsumenta może uda się zrobić pozew zbiorowy a już na pewno zaraz po odpowiedzi od Foxway jeśli taka będzie zaczynam wszędzie opisywać ta sytuację żeby ostrzec kolejne osoby które Foxway zrobi tak jak wszystkich nas i tonapisze dużymi literami - POD APROBATĄ SAMSUNG

SPRZEDAJCIE SOBIE OBOJĘTNIE GDZIE SWOJE TELEFONY ALE NIE W PROGRAMIE ODKUP SAMSUNG
AKTUALIZACJA
Dostałem po interwencji Samsung odpowiedz że wkrótce odeślą mi mój telefon co kolwiek to znaczy i jak długo będę musiał czekać ale i tu moje zdziwienie-odeślą mi bez oryginalnego pudełka bo poszło do utylizacji - nie no to już przegięcie w regulaminie jest ze te zeczy idą do utylizacji ale do zapłaty za telefon sam on i pudełko i akcesoria są moją i tylko moja własnością i nie mogli zutylizować mojej własności - jutro idę na policję zgłosić prubę oszustwa - przecież to już przegięcie zniszczyli moją własność !!!

Po mich trzech e-mailach i interwencji w kilku miejscach Samsung dostałem dzisiaj informacje ze niedługo zostanie do mnie odesłany mój telefon ale tylko sam bez pudełka bo zostało zutylizowane - odpisałem ze do momentu zaakceptowania wyceny cały komplet który wysłałem jest moją własnością . Zaniżoną wycenę odrzuciłem wiec mają obowiązek odesłać całą moją własność bo bez pudełka mój telefon jest dużo mniej warty . Podsumowując zutylizowali moją własność- czy dalej uważacie ze to w porządku??? Dla kolegi@Amazigh zmotywowałeś mnie swoim wpisem i zdecydowałem ' jutro idę zgłosić prube oszustwa i zniszczenie mienia na policję a dzięki tobie pogrzebałem i wiem że tą sprawę muszę zgłosić do UOKIK wiec po zgłoszeniu na policję z kopią notatki policyjnej i historią e-maili od Foxway I Samsung składam doniesienie do UOKIK - czy któryś z kolegów w podobnej sytuacji chce się dołączyć- jak będę pisał doniesienie to mogę wplisać osoby podobnie poszkodowane przez Foxway pod aprobatą Samsung. 

Kolejna aktualizacja - Foxway poinformował ze wysyłają mój telefon z powrotem ma być u mnie w środę - rozpakowuje filmując cały czas i jeśli brakuje oryginalnego pudełka opisuje całą sytuację - od zaniżonej wyceny poprzez brak pomocy i akceptację Samsung az do zniszczenia mojej własności - w doniesieniu do UOKIK . Jeśli ktoś będzie chciał żebym w piśmie go uwzględnił jako inne poszkodowane osoby proszę o kontakt .

209 Odpowiedzi
Artib
Pathfinder
Opcje
Zrobię Ci takie wypalenie niby na każdym nawet nowym wyświetlaczu - zostaw na pół godziny wyświetlacz włączony na pełnym podświetleniu i zrestartuj po tym telefon do tego ekranu - na każdym zostaną na jakiś czas temu znaczki - to oryginalne przyciski obsługi telefonu !!!!
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
I zaznaczę że nie jestem powiązany w żadnym stopniu z samsungiem, pamiętaj ze oni się tym zajmują i wiedzą gdzie szukać uszkodzeń i obniżania ceny. Czasem mają rację czasem nie.
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Eh... masz 14dni aby odrzucić wycenę, oddadzą Ci telefon, sprzedaj sobie sam i ciesz się jak kupujący nie będzie reklamować.
Artib
Pathfinder
Opcje
Wypełniałeś pytania odkup - są jedne dla wszystkich - czy uważasz że skłamałem wypełniając formularz I oszukałem Foxway- nie nie oszukałem 100% prawda - więc ty bronisz Samsun I jego programu odkupu- w jakim interesie ???
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Kto tu jest ,,ludziem Samsunga"? Bo żaden użytkownik z rangą Members Star nie jest pracownikiem Samsunga. Oceniamy tutaj fakty na podstawie tego co nam wysłałeś.
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Nie twierdzę ze skłamałeś, bo nie widziałeś wypalenia, ale ono jest. Nie bronie nikogo ale otrzymałeś zdjęcie i jest uszkodzenie wyświetlacza, tak wypalenie to uszkodzenie. Możesz się nie zgodzić i oddadzą Ci telefon.

Ja nie korzystam z tego programu bo zmieniam tel co roku i nie oddam im za 2.5tys zł telefonu który sprzedałem za 4tys, i nie rozumiem po co korzystać z tego programu, lepiej sprzedać jest samemu telefon a od nich zgarnąć 400zl zwrotu na kartę, jakbyś sprzedał za 600zl telefon to wyszło by Ci 1000zl. Ale to moje zdanie.
0 Like
Moti7t
Voyager
Opcje
Za ten s20 ultra i tak nikt by nie zapłacił 1000zł, max 600-700zł
Artib
Pathfinder
Opcje
Fakty- wypełniłem w pełni uczciwie pytania odkupu - czy się uruchamia czy działa i czy wyświetlacz jest cały - zgadzasz się że takie pytania tam są ? Po wypełnieniu tego dostałem wycenę 1000zł - czy faktycznie uważasz że w którymś punkcie formularz wyceny skłamałem ??? A jeśli nie skłamałem to wycena powinna się równać wypłacie - czyż nie są to fakty . Chyba że uważasz że oszukałem.
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
W punkcie dotyczącym wyświetlacza znajdują się podpunkty. W tym ten dotyczący wypaleń. 1739818720798.jpg
Artib
Pathfinder
Opcje
W jednym masz rację- nie potrzebnie skusiłem się na odkupu bo zawsze sprzedawałem moje perfekcyjnie zadbane telefony drożej niż chodziły ogólnie a tu zadziałało lenistwo i to był błąd- zaufałem Samsung i jego programowi odkupu- zawiodłem się mam nauczkę więcej tego nie zrobię a tą sytuację wszędzie opiszę dla ostrzeżenia innych !!!!
0 Like