Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odkup starego urządzenia Galaxy

(Temat utworzony: 28-01-2023 10:41 PM)
6830 Wyświetlenia
Michał_S23Ultra
Helping Hand
Opcje
Pytanie dla osób które korzystały. Jakie macie wrażenia po skorzystaniu z takiego odkupu? Jak ceny poszczególnych modeli zmieniały się z biegiem czasu? Myślę czy nie spróbować odsprzedać mojego S21 Ultra 12/128GB i nie wiem czy wartość będzie adekwatna do ceny samego urządzenia.
Przejdź do rozwiązania
88 Odpowiedzi
Miromiro
Student
Opcje
Cześć, dokonałem wysyłki telefonu 03.03 do Foxway, wciąż czekam na jakikolwiek kontakt od nich w sprawie wyceny telefonu. Do 26.03 jest czas aby wypełnić formularz zwrotu w aplikacji i skorzystać ze zwrotu 500zl. Nie wypełniłam go przed wypełnieniem Programu Odkup a po wysyłce starego telefonu formularz zniknął z aplikacji Members. Czy ktoś orientuje się jak mogę uzyskać to 500zl zwrotu w przypadku jeżeli wycena Foxway by mnie jednak nie satysfakcjonowała?
0 Like
Miromiro
Student
Opcje
Cześć, pisałem na powyższego maila - brak odpowiedzi o otrzymaniu telefonu i jego wyceny. Niestety nie odpisują, co w takim wypadku powinienem zrobić?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Miromiro, nie ma możliwości skorzystać z promocji 500 zł za utylizację urządzenia, jeśli skorzystałeś z promocji odkup.

Powiedz też, kiedy pisałeś do Foxway? Sprawdzałeś foldery typu spam, sklep, promocje, oferty?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Miromiro
Student
Opcje
Tak dzięki za odzew, odpisali dziś z Foxway, że telefon jest u nich i czeka na weryfikację.

Czyli nawet jeżeli nie spodoba mi się końcowa wycena telefonu w Programie Odkup, nie otrzymam zwrotu 500 zł od Samsung? Myślałem, że te 500zł jest niezależnie od wyboru promocji - Odkup lub utylizacja urządzenia w programie Zwrot, a kwota odkupu przez Foxway jest powiększona na końcu o 500zł fundowane przez Samsung. Przynajmniej tak zapewniali mnie w Samsung Brand Store przy zakupie telefonu.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Miromiro, podpytaj o to organizatora promocji: premieragalaxy@smolar.pl

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

benekowski
First Poster
Opcje
U mnie to samo telefon wysłany w pełni sprawny a dostałem odmowę że uszkodzony wyświetlacz jeszcze na decyzję czekałem 3 tyg oszuści jakich mało
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@benekowski, a prosiłeś może Foxway, żeby pokazali zdjęcia uszkodzenia wyświetlacza?

Witaj na Forum Samsung!

kenczorf
Navigator
Opcje

Temat już stary, ale odsprzedawałem telefon w grudniu 2022 firmie foxway.
Wycenę telefonu dostałem 9 dni po odbiorze zwrotu. Płatność miałem otrzymać po 4dniach roboczych. Po 7miu dniach napisałem, że nie dostałem przelewu. Po kolejnych 7miu dniach odpisali, że musze potwierdzić, że się zgadzam (choć zrobiłem to 14 dni wcześniej).  Po kolejnych 8 dniach napisałem, że przelewu dalej niema... Oni po 3ech dniach odpisali, że sprawdzą to w księgowości. Dzień później dostaje przelew 126zł zamiast 1226zł. Piszę im, czy robią sobie jakieś żarty, na co dostaje odpowiedź, że przy przelewie zjedli jedną "dwójkę" 😮
Dzień później dostaję kolejny przelew w kwocie 474zł. 
Napisałem wiadomość na którą brak odpowiedzi. Dzień później już mnie poniosły nerwy i wysmarowałem sporego emaila. Po tym dopiero otrzymałem 3eci przelew wyrównujący kwotę. 
Podsumowując całość od otrzymania przez nich telefonu trwała ponad miesiąc.  A od wyceny przelew zamiast w 4 dni to w 3 tyg wymieniając z nimi kilkanaście meili i w 3 ratach trafił na moje konto.

Mam nadzieję, że temat się poprawił bo tydzień temu wysłałem kolejny telefon na sprzedaż i czekam na wycenę...

0 Like
kamial
First Poster
Opcje
Mi ukradli telefon,nie zgodziłam się na zaproponowana kwotę a mimo to odesłali mi pieniądze zamiast telefonu
0 Like
Michał_S23Ultra
Helping Hand
Opcje
Zgłaszałeś problem przez infolinię/czat na żywo? Sytuacja brzmi wręcz absurdalnie i niedopuszczanie moim zdaniem... Kwota która ostatecznie Ci zaproponowali jak mniemam była niższa niż ta którą obiecywali na początku?
0 Like