Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zgubione słuchawki? Sprawdź, jak możesz je znaleźć!

(Temat utworzony: 14-08-2023 08:46 PM)
11333 Wyświetlenia
PatrykF
Expert
Opcje

Baner.png

Zgubione słuchawki? Sprawdź, jak możesz je znaleźć!

Słuchawki bezprzewodowe oferują możliwość pozbycia się plątaniny kabli i przewodów i komfortowego słuchania muzyki w czasie, gdy telefon leży bezpiecznie podpięty do ładowarki. Kompaktowość i niewielki rozmiar „pchełek” to ogromna zaleta, ale może stać się problemem, gdy „posiejemy” je w głębokiej trawie bądź postanowią znaleźć nowy dom we wcięciu kanapy.

Jeżeli słuchawki są naładowane i połączone poprzez aplikację Galaxy Wearable na naszym telefonie, odnalezienie ich to tylko kwestia kilku kroków.

1.png
Dla Galaxy Buds oraz Galaxy Buds+:

Wejdźcie do aplikacji Galaxy Wearable i wybierzcie opcję „Znajdź moje słuchawki”, a następnie „START”. Słuchawki zaczną piszczeć, stopniowo zwiększając głośność przez okres trzech minut. Naciśnij „STOP”, aby zakończyć poszukiwania.

Dla Galaxy Buds Live, Buds Pro, Buds2 i Buds2 Pro:

Wejdźcie do aplikacji Galaxy Wearable i wybierzcie opcję „Znajdź moje słuchawki”. Zostaniecie przeniesieni do aplikacji SmartThings i funkcji „SmartThings Find”. Możecie tam sprawdzić ich ostatnią lokalizację, nawigować się do nich bądź uruchomić piszczenie na obydwu, bądź tylko jednej z nich.

Jeżeli słuchawki są poza zasięgiem telefonu i nie można na nie zadzwonić oraz nie jesteście pewni, gdzie dokładnie zgubliście słuchawki (przykładowo w czasie biegu, bądź jazdy rowerem na jakiejś trasie), z pomocą przyjdzie funkcja „Znajdź w pobliżu”, która pojawi się zamiast funkcji „Zadzwoń”. Przez okres 5 minut telefon będzie poszukiwał słuchawek i wyśle Wam powiadomienie, kiedy znajdziecie się w pobliżu swoich słuchawek.

2.png
W zakładce „Więcej” znajdziecie też kilka przydatnych funkcji:

3.png
Nawiguj
: Pozwoli Wam dojść do ostatniej znanej lokalizacji Waszych słuchawek dzięki nawigacji GPS.

Powiadom o zostawieniu: Przydatna funkcja, jeżeli często zostawiacie swoje słuchawki w przypadkowych miejscach. Jeżeli odejdziemy od nich na określoną odległość (zasięgu Bluetooth), otrzymamy powiadomienie o ich zostawieniu.

Udostępnij lokalizację tego urządzenia: Kiedy Wasz znajomy jest akurat w pobliżu miejsca, w którym zgubliście swoje słuchawki i może ich poszukać za Was.

Warto też zaznaczyć, że funkcja szukania słuchawek będzie dostępna także po zalogowaniu do Waszego konta Samsung poprzez stronę: https://smartthingsfind.samsung.com/

OleksiiA_1-1692176219494.png
Możecie tam sprawdzić ostatnią znaną lokalizację swoich słuchawek, włączyć powiadomienie o odnalezieniu, a także zadzwonić na nie, jeżeli są w zasięgu waszego urządzenia, tak jak w przypadku funkcji w SmartThings.

Kiedy odszukiwanie słuchawek nie zadziała?

Funkcja wyszukiwania słuchawek ma pewne ograniczenia i nie będziemy w stanie jej wykorzystać do odnalezienia zgubionego etui. Nie możemy jej także użyć do odszukania słuchawek, jeżeli nasze słuchawki są:

• rozładowane bądź uszkodzone
  • zamknięte w etui
  • poza zasięgiem sygnału Bluetooth (około 10 metrów) – wtedy będzie można tylko sprawdzić ich ostatnią lokalizację
  • czujnik IR jest pokryty brudem (słuchawki mogą wtedy nie piszczeć)
PiotrCh
Expert
Opcje

@Valeria-009 to wygląda jak błąd po stronie telefonu.  Przejdź w ustawieniach do zakładki Połączenia -> Więcej ustawień połączenia i upewnij się, że VPN jest ustawiony na "Brak", a Prywatny DNS wyłączony. Alternatywnie możesz wybrać automatyczny prywatny DNS i sprawdzić, czy to zmienia zachowanie aplikacji.

Ewentualnie możesz skorzystać z wyszukiwania na stronie internetowej:

https://smartthingsfind.samsung.com/

Members_Va7zfi0
First Poster
Opcje

Czy ktoś wie jak ustalić ostatnią lokalizację słuchawki? Niestety lewa wypadła gdzieś z etui i nie mogę ustalić gdzie ją miałem po raz ostatni. 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_Va7zfi0, W aplikacji Samsung Find powinieneś znaleźć ostatnią znaną lokalizację lewej i prawej słuchawki.

0 Like
Depenalizacja
Journeyman
Opcje
Witam, mój kolega został napadnięty i zniszczono mu samsunga s23 ultra. Problem w tym że podczas przepychanki zgubił swoje słuchawki chyba samsung buda 3. Miał je na lokalizacji w swojej aplikacji samaung find. Zalogował się na swoje konto i ich nie widać... proszę o pomoc 
PatrykF
Expert
Opcje

@Depenalizacja Słuchawki muszą być naładowane, włączone i w zasięgu telefonu, z którym były sparowane, żeby dało się je zlokalizować.

Spocuszek1104
First Poster
Opcje
Nie mogę znaleźć obudowy od słuchawek
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Spocuszek1104 Obudowa nie ma żadnych elementów, które umożliwiałyby na śledzenie jej. Jeżeli została zgubiona to nie da się jej wyszukać w żaden sposób.

damian0500
Journeyman
Opcje
Co moge zrobic oprocz głoszenia zgubienia sluchawek w taksówce bo no szkoda tych sluchawek bo to nowe buds 3 pro były.
0 Like
Rafał_A_
Helping Hand
Opcje
Powinny być widoczne w aplikacji Find
0 Like
damian0500
Journeyman
Opcje
Wlasnie sprawdzałem no i nie moge zobaczyc ich lokalizacji1739302978947.jpg
0 Like