Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Powerbank nie ładuje

(Temat utworzony: 13-09-2020 09:00 AM)
5653 Wyświetlenia
GregUK
First Poster
Opcje

Witam. Zakupiłem niedawno powerbank. Samsungowski 10000mAh. Z początku działał normalnie, ale po ostatnim ładowaniu z gniazdka przestał ładować telefon. Po nacisnięciu guzika pokazuje na diodach że jest naładowany do pełna, ale po podłaczeniu do telefonu diody na powerbanku mrugają cały czas a telefon się nie ładuje. Próbowałem inne kable i inny telefon ale bez zmian. Czy powerbank jest do wyrzutki?

Pozdrawiam 

Greg

0 Like
17 Odpowiedzi
Piowbij
First Poster
Opcje
Cześć, mam problem, wczoraj wracałem w mocnym deszczu z powerbankiem w plecaku (model EB-P3300XJEGEU 10000mAh). Dzisiaj próbując sprawdzić poziom naładowania wcisnąłem przycisk i wszystkie 4 diody zaczęły mrugać (żeby pokazać poziom baterii podświeta się ich odpowiednią ilość i tyle) 
Powerbank nie ładuje ani się nie ładuje (zakładam ponieważ mruganie diod jest w każdym wypadku)
Czy ktoś kojarzy czy jest dla niego jakaś szansa, że przeżyje czy kupować nowy?

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę wyczyścić złącza izopropanolem i poczekać aż do odparowania, jeśli nie pomoze to znaczy że uległ uszkodzeniu. W zadny przypadku proszę nie wkładać go do ryżu, czy na grzejnik.
ZipStyl
Explorer
Opcje
Cześć,

Dzisiaj mój powerbank 10000 Fast Charge przestał ladowac inne urządzenia, generalnie się ładuje, diody działają, naładowany na full, ale gdy chce naładować nie wiem telefon, co kolwiek to nic się nie dzieje.. czyżby już the end? 
Ładuje gdy jest włączony do ładowarki to inne urządzenia ładuje bez problemu.. help? 
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Próbowałeś użyć innego kabla? Trochę to dziwne, że Powerbank ładuje inne urządzenia bez problemu kiedy nie jest podpięty do zasilania, A kiedy jest podpięty do zasilania to nie ładuje. Myślę, że raczej coś może być z tym powerbankiem, ale może lepiej żeby na ten temat się wypowiedział ktoś kto się realnie zna już bardziej na specyfikacji tego sprzętu.
0 Like
ZipStyl
Explorer
Opcje
Odłączony od ładowarki power bank jakby "spal" ale jak podłącze do ładowarki i kolejno coś do jego usb to ładuje..
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Czyli teoretycznie Power Bank nie ma problemu z pobieraniem energii, ale ma problem z oddawaniem. Nie jestem specjalistą od tych spraw, ale moim zdaniem raczej coś się z nim stało. Nie wiem czy w serwisie zajmują się naprawą powerbanków i czy będzie to w ogóle opłacalne, A jeśli jest taka opcja to spróbowałbym o ile koszt takowej naprawy nie będzie oczywiście wyższy od ceny zakupu nowego.
0 Like
ZipStyl
Explorer
Opcje
Nie no kupię nowy, myślałem że ktoś zna jakiś trick na to, albo miał podobny problem. Poczekam na innych podpowiedzi. Syn mówi że mu nie spadł a kto wie. Póki co dziękuję i czekam może ktoś jeszcze się opowie.
0 Like
Rainbow1101
First Poster
Opcje
Ja wymieniłem lutownicą takie czarne elementy bo były uszkodzone po spięciu bądź zalaniu ale nie pamiętam teraz dokładnie bo to dawno było , bodajże diody przy złączach USB
0 Like