Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

S23 brak dźwięku w słuchawkach Samsung AKG USB-c

(Temat utworzony: 12-03-2024 04:51 PM)
1505 Wyświetlenia
pisii
Apprentice
Opcje

Hej, zakupiłem słuchawki AKG na USB-C. Po włożeniu je w usb telefonu nie widać ikony zestawu słuchawkowego i brak jest dźwięku w słuchawkach. Działają tylko przyciski sterujące na słuchawkach czyli ściszanie, pogłaśnianie, pause, play (dzwiek wtedy jest z telefonu). Sprawdziłem słuchawki z innymi urządzeniami i działają dobrze - jest dźwięk.
Czyściłem już dane USBSetings, wyłączałem i włączałem telefon i nadal brak dźwięku w słuchawkach po podłączeniu go do S23. Ktoś może coś doradzić, w czym jest problem?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
pisii
Apprentice
Opcje

Trochę to trwało, ale znalazłem rozwiązanie.

Miałem włączoną opcję w opcjach programisty "wyłącz kierowanie dzwieku USB" - wyłączyłem tę opcję
Wyczyściłem pamieć i dane dla "USBSettings" oraz "Zest.słuchawkowy Samsung USB-C"
zrestartowałem telefon i po włożeniu słuchawek zaczęło działać jak należy.

Dzieki za pomoc :winking-face:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
Selixo
Hotshot
Opcje
Słuchawki gdzie kupione? Jest masa podróbek które nie działają. Mam też akg na usb-c od samsunga i działały na s23u, obecnie na s24u.
0 Like
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Hej,
pokaż te słuchawki i wyślij zdjęcie opakowania (jeśli je posiadasz) - na początek musimy wykluczyć podejrzenie podróbki
0 Like
pisii
Apprentice
Opcje

Słuchawki były kupione w MediaExpert.20240312_191830.jpg20240312_192036.jpg20240312_191838.jpg

0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
u mnie też działają s23u... sluchawki AKG z s10... nawet z przejściówką20240312_202906_1000003157_1710271749.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@pisii  sprawdź jeszcze czy będą działać po podpięciu pod inny telefon

0 Like
Rozwiązanie
pisii
Apprentice
Opcje

Trochę to trwało, ale znalazłem rozwiązanie.

Miałem włączoną opcję w opcjach programisty "wyłącz kierowanie dzwieku USB" - wyłączyłem tę opcję
Wyczyściłem pamieć i dane dla "USBSettings" oraz "Zest.słuchawkowy Samsung USB-C"
zrestartowałem telefon i po włożeniu słuchawek zaczęło działać jak należy.

Dzieki za pomoc :winking-face:

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@pisii  dzięki za informacje 😉

0 Like
pisii
Apprentice
Opcje

Tak, z innym telefonem słuchawki działały

0 Like