22-02-2020 10:31 PM — edytowano 22-02-2020 10:31 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Cześć,
Mam parę pytań:
1. Jaka jest najlepsza bądź też dedykowana ładowarka bezprzewodowa do serii Samsung galaxy S10?
2. Jakie są normy ładowania bezprzewodowego (waty i ampery)
3. Jaką ładowarkę mogę stosować, by nie przekraczała norm w moim S10e (chodzi mi o to, zarówno ładowarka indukcyjna jak i ładowarka kontaktowa były w normach S10e, aby nie psuć baterii).
4. Jaka jest dobra budżetowa ładowarka indukcyjna Samsunga?
Z góry dzięki za odpowiedź.
23-02-2020 09:46 AM — edytowano 23-02-2020 09:46 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ad 1. Dedykowaną ładowarką do serii Galaxy S10 jest ładowarka Duo Pad EP-P5200 z technologią Fast Wireless Charging 2.0. Możesz też zastosować nowszą ładowarkę Wireless Charger Stand 15W EP-N5200.
Ad 2. Seria Galaxy S10 obsługuje ładowanie bezprzewodowe z mocą 12W.
Duo Pad
Ad 3. Najbezpieczniej jest używać oryginalnych akcesoriów firmy Samsung. Adapter sieciowy oraz kabel powinny znajdować się w pudełku, dla wcześniej podanych ładowarek. Użycie akcesoriów innych firm może spowodować uszkodzenie bezprzewodowej ładowarki lub zmniejszenie szybkości ładowania. Telefon nie pobierze więcej energii niż potrzebuje, więc tu nie ma się czego obawiać.
Ad 4. Najtańszą opcją z oficjalnych ładowarek bezprzeowodowych jest EP-P1100. Niestety w pudełku znajduje się tylko ładowarka bez adaptera sieciowego i kabla, więc będzie trzeba dokupić je osobno lub używać tych dołączonych z telefonem.
24-02-2020 08:15 PM — edytowano 24-02-2020 08:19 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
1. Jak wezmę ładowarkę EP-P1100 będzie ona wykorzystywała pełen potencjał s10e (chodzi my czy ta ładowarka ma 12W ładowanie)
2. Czy ww. ładowarka nie będzie mi psuła baterii (wychodzę z założenia, że jeśli ładowarka ma np. 15W ładowanie a telefon ma dopuszczalne 12W to z czasem zbyt szybkie ładowanie będzie psuło telefon)
3. Czy będę mógł podpiąć do EP-P1100 moją własną ładowarkę sieciową? (którą dostałem kupując S10e) (zdjęcie z parametrami w opisie)
4. Czym różni się ta ładowarka (1 ) od (2 ) i od (3 )
Ps. Wielkie dzięki za poprzednie odpowiedzi.
27-02-2020 03:25 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
1. Ładowarka ta obsługuje ładowanie wolne i Fast Charge (9V, 1,67A), czyli maksymalna wyjściowa moc to 15W.
2. Na baterię negatywnie wpływa odwrotna sytuacja, czyli gdy ładowarka ma gorsze parametry ładowania, niż te obsługiwane przez telefon.
3. Tak, najważniejsze tylko, żeby to była oryginalna ładowarka Samsung, która wspiera Fast Charge.
4. Ładowarki z linków 2 i 3 to tak naprawdę ten sam model. Ładowarka nr 1 to nowsza wersja, dodatkowo kompatybilna z urządzeniami noszonymi.
Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
12-03-2024 02:31 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
12-03-2024 02:55 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka