Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21 problem ze sluchawkami

(Temat utworzony: 24-05-2023 07:23 PM)
249 Wyświetlenia
KmsMstr
Apprentice
Opcje

Siema, posiadam adapter usb-c na mini jack i po podłączeniu słuchawek pokazuje że urządzenie usb nie jest obsługiwane. Do tej pory adapter był używany na hujawej mate 20 pro i nie było problemu. Adapter nie był ze sklepu "wszystko za 5 zl", słuchawki ( testowałem 2 pary) również. Muzyka z telefonu to dla mnie priorytet.

39 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_TFtfbkp, Czy ten kod wpisujesz w domyślnej aplikacji Telefon ? Posiadasz czyste oprogramowanie XEO, czy brand operatora ?

Members_TFtfbkp
First Poster
Opcje

cześć dziękuję za zainteresowanie 🙂tak normalnie w tym samym miejscu co dla testów wpisałem *#06# i normalnie Imei pokazał. Telefon raczej ma czyste oprogramowanie świeżo po aktualizacji androida. Dziwne że ten kod nie działa 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Może spróbuj ponownie uruchomić telefon.

Members_TFtfbkp
First Poster
Opcje

już to robiłem nawet wipe cache nie pomaga 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_TFtfbkp To kod do ustawień USB. Jeżeli potrzebujesz się do nich dostać, a kod z jakichś przyczyn nie działa, możesz dostać się do nich z poziomu trybu programisty:

Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje o oprogramowaniu > Numer wersji (nacisnąć kilkanaście razy).

Następnie można znowu wejść w ustawienia i na samym dole będzie tryb programisty. Tam trzeba znaleźć opcję "Domyślna konfiguracja USB" i zmienić ją na: "Transfer plików" - jeżeli masz przykładowo problemy z łączeniem do PC.

Members_TFtfbkp
First Poster
Opcje

mam problem z słuchawkami przewodowymi (maja chip DAC) co jakiś czas mi rozłącza. Dziwne że ten kod nie działa może lepiej oddać telefon na gwarancję ? 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_TFtfbkp Serwis i tak zresetuje Ci telefon, więc spróbowałbym jeszcze z twardym resetem. Tylko nie przywracaj kopii zapasowej, bo ta lubi przenosić błędy.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Kod jest jak najbardziej dostępny i powinien działać, jeśli telefon go nie widzi proszę telefon zresetować.Screenshot_20230524_192233_USBSettings.jpg
Members_TFtfbkp
First Poster
Opcje

Zrobić reset z poziomu androida czy lepiej przez menu serwisowe?

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Najlepiej przez menu serwisowe czyli z przycisków
0 Like