Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21 problem ze sluchawkami

(Temat utworzony: 18-04-2021 08:37 PM)
18230 Wyświetlenia
KmsMstr
Apprentice
Opcje

Siema, posiadam adapter usb-c na mini jack i po podłączeniu słuchawek pokazuje że urządzenie usb nie jest obsługiwane. Do tej pory adapter był używany na hujawej mate 20 pro i nie było problemu. Adapter nie był ze sklepu "wszystko za 5 zl", słuchawki ( testowałem 2 pary) również. Muzyka z telefonu to dla mnie priorytet.

39 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KmsMstr, Podaj dokładny model, markę Twojego adaptera. Z S21 będą działać tylko przejściówki wyposażone w DAC.

KmsMstr
Apprentice
Opcje
Huawei nie pamiętam dokładnie modelu, bodajże cm20. Poczytam o tym DAC co to takiego. Szczerze mówiąc jestem troche rozczarowany. Ciężko mi zrozumieć w ogóle brak mini jacka, ale pomyślałem skoro mam adapter, nie ma problemu.
Chase2
Student
Opcje
Witam. Mam ten sam problem. Adapter pochodzi z zestawu po telefonie huawei p20
Drd0
Helping Hand
Opcje
@Chase2 tak jak napisał @kamil40013 musi to być adapter wyposażony w DAC, żaden inny nie będzie działał.
KmsMstr
Apprentice
Opcje
Teraz jeszcze specjalne adaptery pod samsunga trzeba będzie kupić...zachciało się zmian 😉
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KmsMstr@Chase2, Konieczny jest zakup takiego adaptera

https://www.samsung.com/pl/mobile-accessories/type-c-to-35mm-headphone-jack-adapter-ee-uc10juwegww/

Na forum znajdziecie sporo innych wątków na temat przejściówek, w których były także polecane adaptery innych producentów.

Chase2
Student
Opcje
Dzięki za pomoc. Już znalazłem taki na allegro. Szkoda że samsung nie dołożył do pudełka jak zresztą i ładowarki. Dodam że próżno szukać odpowiedzi w wyszukiwarce Google.
0 Like
KmsMstr
Apprentice
Opcje
Również dziękuję za pomoc. Teraz to już się wstrzymam bo czekam na dostawę buds pro i dopiero jak mi nie podejdą to kupię wskazany adapter :smiling-face:
0 Like
Magdalenaz83
Apprentice
Opcje
Ja dostałam swoje buds pro dwa dni temu jestem bardzo zadowolona telefon mam s21 ultra polecam