28-06-2019 02:49 PM
Cześć forumowicze!
Popularną ochroną telefonu jest oryginalne etui Clear View, które niesie za sobą dodatkową funkcjonalność. Urządzenie powinno być wybudzane przy otwarciu etui, po zamknięciu na ekranie powinna wyświetlać się godzina. Co jednak zrobić, kiedy to się nie dzieje?
Poradnik dotyczy również Led View Cover.
Pierwszą rzeczą, którą warto sprawdzić jest dostępność opcji Akcesoria w Ustawieniach, w Zaawansowanych funkcjach. Opcja Automatyczne odblokowanie powinna być zaznaczona.
Jeżeli opcja nie jest dostępna, to jest podejrzenie, że telefon nie wykrywa etui. Przyczyn może być kilka: niesprawne etui, czy czujnik Hall’a w telefonie, który jest odpowiedzialne za jego wykrywanie.
Sprawdzenie działania czujnika Hall’a jest proste.
Wystarczy w aplikacji Telefon wpisać kod serwisowy *#0*#, po czym z dostępnych opcji trzeba wybrać Hall IC.
Następnie należy zamknąć i otworzyć etui. Przy opcjach: Working i Realase; w wypadku prawidłowego działania, powinien pojawić się napis Pass i telefon zawibruje.
Jeżeli, przy którejś z opcji nie pojawi się Pass, to trzeba przekazać telefon do serwisu.
Wynik testu jest pozytywny, a mimo tego etui nie działa? Na początku można zacząć od prostych czynności tj. wyjęcie i ponowne umieszczenie telefonu w etui, ponowne uruchomienie urządzenia.
Kolejnym krokiem będzie przywrócenie ustawień fabrycznych telefonu, żeby wykluczyć błąd oprogramowania (pamiętajcie o wcześniejszym usunięciu Konta Google i Samsung oraz zrobieniu kopii zapasowej!).
Pomocne może być również wysłanie raportu o błędach do Zespołu Rozwoju Oprogramowania, o którym pisałam tutaj.
W przypadku jakichkolwiek nieprawidłowości zawsze warto upewnić się, że oprogramowanie telefonu jest aktualne.
Mam nadzieję, że poradnik okaże się pomocny.
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
30-10-2019 12:10 PM
Niestety przywrócenie ustawien fabrycznych też nie pomogło, będzie trzeba odwiedzić serwis.
30-10-2019 12:30 PM
@WojtekSob, dziękuję za informację zwrotną. Pamiętaj, że na etui przysługuje półroczna gwarancja producenta.
15-12-2019 08:21 PM
Ale i również obowiązuje rękojmia sprzedawcę etui
15-12-2019 08:25 PM
Wymiana etui pomogła. Zwyczajnie sie popsuło. Pozdrawiam
16-12-2019 09:09 AM
@Carloss71, zgadza się. Rękojmia sprzedawcy obowiązuje przez okres dwóch lat od daty sprzedaży.
@WojtekSob, dziękuję za informację. Super, że udało się wymienić etui.
19-08-2020 10:08 PM
Pozwolę sobie na zadanie pytania w tym wątku, gdzie przechowywane są ikony niestandardowe - zrobione samemu?
Pytam dlatego że po wizycie tel w serwisie traci się je i nie są zapisywane w kopii zapasowej .
20-08-2020 10:19 AM
Podejrzewam, że pytasz o etui LED View Cover. Niestety nie ma możliwości eksportu ani importu własnych ikon. Dyskutowaliśmy na ten temat w tym wątku.
https://eu.community.samsung.com/t5/akcesoria/etui-led-view-cover-wasze-ikony/m-p/1816783
20-08-2020 12:49 PM
Dziękuję za odpowiedź kolego..
Wielka szkoda że brak jest takiej opcji..
Pozdrawiam
20-08-2020 09:40 PM — edytowano 20-08-2020 09:44 PM
Nie ma sprawy. Możesz zasugerować dodanie takiej funkcjonalności zgłaszając pomysł z poziomu aplikacji Samsung Members.
26-08-2021 01:45 PM
Witam
Znalazłam w internecie odnośnie Etui Samsung Led View Cower taką informacje:
"Dzięki niemu możesz na przykład: sprawdzić godzinę, połączenia, wiadomości, stan naładowania baterii, a to wszystko bez otwierania etui."
Moje pytanie, w jaki sposób mogę odczytać wiadomości i sprawdzić stan baterii bez otwierania klapki?
I czy jest możliwość aby na etui pokazało że mam wiadomości WhatsAap, czy messenger?