Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Buds 3 versus 3 pro czy warto dopłacać?

(Temat utworzony: 23-07-2024 08:37 PM)
5919 Wyświetlenia
Jomitoka
Pathfinder
Opcje
Czy jest duża różnica pomiędzy modelami? Czy warto dopłacać różnicę? Jakie jest Wasze zdanie?
0 Like
19 Odpowiedzi
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Uważam, że dużo zależy od gustu. W końcu buds 3 to słuchawki douszne a z drugiej strony słuchawki dokanałowe. Każdy ma inne preferencje. Na pewno jedne i drugie są bardzo dobre jednak to wersja pro jest tą mocniejszą :smiling-face:
Kordyl
Navigator
Opcje
Brak zdania, bo większość ich nie dostała, a na tych co dostali nie wiem czy bym polegał, ponieważ te słuchawki mogą odbiegać dźwiękiem i jakością od tego co producent przewidział, a wyszło jak wyszło. Jedni narzekają na ledy, inni na gumki, a jeszcze inni na ANC... Trzeba poczekać.
Sam widziałem jakieś opinie, że mega spoko są te 3 Pro, ale lepiej się wstrzymać i poczekać na wersję która spełni wszystkie wymogi :smiling-face:
0 Like
Jomitoka
Pathfinder
Opcje
Rozumiem, masz na myśli kwestie stricte konstrukcyjne. A jeśli chodzi o parametru dźwiękowe czy jest aż taka różnica pomiędzy nimi czy, że pro bardzo mocno wyprzedza zwykłe 3 czy tylko trochę i mając 3 jesteś też w klasie premium?
0 Like
Jomitoka
Pathfinder
Opcje
Oczywiście to nie podlega dyskusji. Jak ktoś nie ma ich fizycznie to nie może ich ocenić. Ale może są szczęśliwcy, którzy je mają i mogą się wypowiedzieć
0 Like
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Niestety nie miałem okazji korzystać jeszcze z tych słuchawek ale na pewno różnica jest w tym że Pro oferują podwójny głośnik a zwykłe pojedynczy. Tak samo sytuacja wygląda ze wzmacniaczem Pro posiada 2 natomiast zwykłą wersja 1. Najlepiej byłoby obejrzeć recenzje na YouTube tam fajnie pokazują różnicę między obiema słuchawkami:D
Astavan
Navigator
Opcje
Nie sądzę aby odbiegały dźwiękiem od tego co przewidział producent. Akurat akcja że zwrotami tyczy się głównie gumek. Owszem słyszy się też czasem o jakiś problemach z ledami to fakt. Moje wyglądają na wporządku. ANC działa bez zarzutu, ledy świecą chociaż jak się przyjrzałem prawa mam wrażenie że być może swieci mniej jaskrawo...sam nie wiem ale różnica jest na tyle mała że wątpię aby to była wada...gumek nie zmieniałem bo te domyślne mi pasują. Słuchawki leżą bardzo dobrze w uchu podczas chodzenia czy innych codziennych czynności nie wypadają ( buds 1 potrafiły mi się luzować w uchu). Wspomnę też że używam ich na samsungu s22+ który jeszcze nie obsługuje kodeka Hi res samsunga a już są jak dla mnie fantastyczne(opinia osoby która lubi posłuchać muzyki a nie audiofila).
Kordyl
Navigator
Opcje
Nie tylko gumek, ale też ledów oraz słabego/falującego ANC. Dodatkowo spotkałem się z opinią odpryskującej farby.

Może same w sobie słuchawki też są źle złożone? Musimy czekać, jeśli gumek nie sprawdzili, to skąd możemy mieć pewność czy czegoś więcej nie ma? Niestety, ale producent sam nam nie napisze. Jedynie napisałem to z czym sam się ostatnio spotkałem czytając opinie innych użytkowników.
0 Like
Astavan
Navigator
Opcje
Gumki to wada konstrukcyjna i każde słuchawki będą ją posiadać. Ledy czy ANC też słyszałem o tej przypadłości jak i również o farbie czy nierównych zgrzewach na łączeniach a wręcz szczelinach. Tym czy są złożone dobrze wewnątrz nie będę się martwił bo to akurat według mnie już przesada...Mam 30 dni na zwrot więc mogę testować. Jak coś będzie nie tak to je poprostu oddam.
Wilu
Helping Hand
Opcje
A ja słyszałem od przedstawiciela samsunga ze mają jakąś ostrą krawedz i dlatego je wycofali ...
0 Like