14-02-2020 09:27 AM – ostatnio edytowany 14-06-2020 11:18 PM przez EwaK
Witam.
Gdy kupiłam telefon - kupiłam też oryginalne etui led view cover. Po założeniu wszystko pięknie działało: pokozywała się godzina, czasy połączeń, rozmowy można było odbierać przy zamkniętej klapce, przychodziły powiadomienia itd.
Po jakimś czasie etui działało tylko przy pełnej baterii. Następnie przestało działać w zakresie odbierania , odrzucania i kończenia rozmów. W nastepnej kolejności, po niewielkim razładowaniu baterii (stan poniżej 82% naładaowania) nic już poza wygaszaniem i budzeniem ekranu nie działało. Sądziłam, że moje etui się uszkodziło. W grudniu kupiłam takie samo (oryginalne Samsunga) i nic się nie zmieniło - dalej nie działa. Gdy bateria tylko trochę się rozładuje - mogę tylko wygaszać i wybudzać ekran. Przy pełnej batrerii mogę zobaczyć godzinę, mam powiadomienia o rozowach i sms ale nic więcej.
Co moge zrobić aby odzyskać pełną funkcjonalność etui niezależnie od stopnia naładowania baterii (stan z końca 2018 r.)
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam
14-02-2020 09:32 AM
@BS59, na początek koniecznie zerknij do tego wątku. Daj znać czy wskazówki tam podane okazały się pomocne.
14-02-2020 09:44 AM
Niestety. Nie o to chodzi. Nie pomagają restarty, przywracanie ustawień fabrycznych, zdejmowanie i nakładanie etui, telefon widzi etui (działa w okrojonym zakresie przy pełnym naładowaniu batrerii, widzę też proces ładowania baterii na etui), etui jest nowe - też sądziłam, że sie uszkodziło więc wymieniłam w grudniu (po Świętach) na nowe. Dzwoniłam też do pomocy Samsunga. Otrzymałm informację, że przyczyną może być aktualizacja.
14-02-2020 09:49 AM
@BS59, czy sprawdzałaś ustawienia etui w ustawieniach telefonu? Nie korzystam obecnie z etui Clear View więc nie podam konkretnej ścieżki w ustawieniach telefonu. Z tego co pamiętam to ustawienia znajdują się w Ekranie blokady oraz w ustawieniach zaawansowanych w zakładce Akcesoria. Sprawdź również działanie etui w trybie bezpiecznym. Możliwe również, że ustawienia związane z oszczędzaniem baterii wpływają na działanie etui.
14-02-2020 10:02 AM
Wykonałam test Hall'a - ok. Oszczędzanie energii nie jest włączone, a włączenie niczego nie zmienia. W Akcesoriach "automatyczne odblokowywanie" włączone, ilon nie przypisywałam, w "osłonie led viev - informacje" mam komunikat: Wersja 05/OE. Najnowsza wersja jest już zainstalowana.
Co jeszcze mam sprawdzić? Co jeszcze mam zrobić?
14-02-2020 11:41 AM
@BS59, niestety nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Zgłoś problem za pomocą aplikacji Samsung Members. Możesz również udać się do serwisu, gdzie pracowniy serwisu sprawdzą etui oraz telefon. Listę punktów serwisowych znajdziesz w tym miejscu.
14-02-2020 12:10 PM
W serwisie już byłam - nie umieli mi pomóc.
14-02-2020 12:22 PM
@BS59, jaką posiadasz wersję oprogramowania w telefonie? Telefon pochodzi od operatora czy z wolnej sprzedaży?
21-02-2020 10:20 AM
Przepraszam za zwłokę.
Telefon pochodzi z salonu Plusa, kupiony nowy. Wersja systemu Android 9, aktualizacja z paXdziernika 2019 r. Nie wiem czy pobierać kolejną aktualizacje (jest dostępna) czy znowu czegoś nie pogorszy.
21-02-2020 10:39 AM
@BS59, możliwe, że kolejna aktualizacja oprogramowania rozwiązuje problem z etui. Zainstaluj i daj znać czy coś się zmieniło.