Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ładowarka indukcyjna będzie ładować przez grube etui supcase unicorn beetle pro ?

(Temat utworzony: 07-04-2020 12:46 AM)
2459 Wyświetlenia
mateuszplex
Journeyman
Opcje

Witam, zamierzam kupić ładowarkę indukcyjną Samsung Duo Pad ale nie wiem czy będzie obsługiwać szybkie ładowanie przez moje dość grube etiu supcase unicorn beetle pro

Może ktoś z was ma takie etiu i może powiedzieć czy to działa ?

8 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mateuszplex, Z informacji znalezionych w sieci wynika, że ładowanie bezprzewodowe będzie działać z tym etui. Dla pewności możesz sprawdzić działanie ładowanie na dowolnej ładowarce bezprzewodowej.

mateuszplex
Journeyman
Opcje

Jakiś czas temu byłem w Media Expert i na ładowarkach, które były na wystawie ładowanie bezprzewodowe działało ale nigdy nie wskoczyło szybkie ładowanie bezprzewodowe i teraz nie wiem czy dlatego że etui jest tak grube czy nie było tam żadnej ładowarki która takowe szybkie ładowanie obsługuje

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mateuszplex, Aby zadziałało szybkie ładowanie bezprzewodowe, musisz je mieć włączone w ustawieniach.

Ustawienia --> Pielęgnacja urządzenia --> Bateria --> Ładowanie --> Szybkie ładowanie bezprzewodowe --> włącz.

Sama ładowarka także musi wspierać szybkie ładowanie. Ładowarki Samsunga z szybkim ładowaniem jest łatwo rozpoznać po napisie "Fast Charge". Do ładowarki musi być także dobrany odpowiedni adapter sieciowy.

Podejrzewam, że ładowarki, które testowałeś, nie posiadały wsparcia dla Fast Charge i stąd brak szybkiego ładowania.

mateuszplex
Journeyman
Opcje

A czy ta tańsza ładowarka Samsung Wireless Charger Pad EP-P1100  również będzie ładować tak samo szybko ?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mateuszplex, Tak. Ten model wspiera szybkie ładowanie. Napisz jeszcze jaki posiadasz model telefonu.

0 Like
mateuszplex
Journeyman
Opcje

Samsung Galaxy S10e

0 Like
mateuszplex
Journeyman
Opcje

A jeśli kupie tą tańszą ładowarkę Samsung Wireless Charger Pad EP-P1100  to mogę podłączyć ją do ładowarki sieciowej którą dostałem do zestawu z telefonem ?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mateuszplex, Jeśli posiadasz Galaxy S10e, to warto kupić ładowarkę z obsługą Fast Wireless Charging 2.0. Są to Wireless Charger Duo Pad EP-P5200 oraz Wireless Charger Stand 15W EP-N5200.

Do ładowarki EP-P1100 możesz wykorzystać adapter sieciowy dołączony do telefonu.