Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

KABEL USB C FIRMY BASEUS.

(Temat utworzony: 16-05-2019 02:14 PM)
1758 Wyświetlenia
Mati20192019
Pioneer
Opcje

Witam Was.

Mam nastepujące pytanie.

Kupilem oryginalny kabel usb c baseus z dioda.

Kabel po kilku minutach ladowania koncowka bardzo mocno sie nagrzewa.Mysle ze jest to spowodowane dioda.Czy taka.temperatura koncowki kabla podczas ladowania moze uszkodzic mi gniazdo ladowania w samaung s10 czy np stopic cos itp? CZY nie ma co sie martwic?

Przeniosłem wątek do odpowiedniego działu "Akcesoria" /RadekK

12 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mati20192019  Jak juz kupujesz kabel orginalny to myśle że lepiej od Samsunga https://www.samsung.com/pl/mobile-accessories/cable-type-c-dg930/ a nie od baseus

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mati20192019, uważam, że z takim zapytaniem powinieneś zwrócić się do producenta kabla. Jeżeli jednak kabel nagrzewa się nadmiernie to być może jest uszkodzony. Tak czy inaczej zalecam kontakt z producentem.

0 Like
Propergol
Pioneer
Opcje

Kabel może być niezgodny z "szybkim ładowaniem". Miałem podobny problem z kablem "Dexim Visible Green" z efektem płynącego światła. Przy "powolnym" ładowaniu działał prawidłowo, ale po włączeniu szybkiego ładowania efekty świetlne przestawały działać, a wtyczki po obu stonach przy dłuższym przytrzymaniu parzyły w rękę.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Propergol  Najlepiej kupować kable orginalne.

0 Like
Propergol
Pioneer
Opcje
Tak wiem, mam oryginał. Tamten to był gratis od sklepu, do zestawu zakupionego do poprzedniego telefonu (szybka bezprzewodowa podstawka ładująca Samsung + etui SView Cover z cewką indukcyjną dla Note 4). Na oryginalnym wszystko działa jak należy.
0 Like
karol1245
Student
Opcje

Jaki kabel do wolnego ładowania bo takie posiada mój samsung Galaxy a7 2018 polecacie. Rozumiem że najlepszym wyborem będzie produkt Samsunga ale jednak nie chciałbym co 2 miesiące kupytwać nowych kabli. Kabel micro USB 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@karol1245 za nim udzielimy odpowiedzi, postaraj się nam wytłumaczyć w jakim celu należy co 2 miesiące kupować nowe kable? :thinking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
karol1245
Student
Opcje
Bardzo szybko osłoną kabla pęka
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@karol1245, w jakich warunkach korzystasz z kabli do ładowania? Przyznam, że korzystam od dawna z oryginalnych kabli i nigdy nie zdarzyło mi się pęknięcie lub inne uszkodzenie przewodu.

0 Like