Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jaka ładowarka do smartfonów Galaxy

(Temat utworzony: 02-02-2021 12:37 PM)
31163 Wyświetlenia
KingaKW
Pioneer
Opcje

Hej. Jaką ładowarkę zamawiacie/polecacie do S21 Ultra? 25W, czy od razu 45W? 

0 Like
284 Odpowiedzi
Sikolo55
Explorer
Opcje
Witam dzwoniłem do Samsunga do Warszawy i masz rację można ładować bo telefon sam reguluję ile chce prądu u mnie 25wat i tyle sobie weźmie bo telefon ma blokadę i więcej niż 25 wat nie pobierze z ładowarki Dziękuję za informację i życzę miłego dnia 😉
pkonrad
Voyager
Opcje
Witam

Posiadam smartfon Galaxy S21, na co dzień korzystam ze standardowego wolnego ładownia 10W. Posiadam również ladowakę QC3.0 18W która ładuje ten smartfon z mocą 15W (szybkie ładowanie). Wczoraj chciałem przetestować superszybkie ładowanie 25W. Nie Posiadam dwie ładowarki z wyjściem USB-C obsługujące standard Power delivery 3.0, obie o mocy 45W. Niestety na obu ładowarkach osiągam tylko 15W i jest informacja o szybkim, zamiast superszybkim ładowaniu. Oczywiście superszybkie ładowanie jest włączone w ustawieniach. Dlaczego maksymalna moc ładownia to tylko 15W ? Czy na tego typu ładowarkach nie powinno działać ładowanie z maksymalną dostępną mocą?
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @pkonrad 

Czy do ładowania użyto oryginalnego kabla wspierającego Power delivery 3.0?

pkonrad
Voyager
Opcje
Oryginalny kabel od S21 jak również inny wspierający ten standard.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Proponuję sprawdzenie, czy sytuacja powtarza się w trybie bezpiecznym.

[Poradnik] - Jak przejść do trybu bezpiecznego. 
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

pkonrad
Voyager
Opcje
Sprawdziłem i jest to samo. Tylko szybkie ładowanie, brak superszybkiego.
0 Like
pkonrad
Voyager
Opcje
Chyba nie pozostaje nic innego jak zamówienie oryginalnej ładowarki Samsung i jeśli problem będzie dalej występował, trzeba oddać sprzęt do sprawdzenia w serwisie Samsunga.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie napisałeś jakie dokładnie posiadasz modele ładowarek. Ładowarka oprócz określonej mocy musi również posiadać wsparcie dla funkcji PD 3.0 (Power Delivery) oraz PPS (Programmable Power Supply).

pkonrad
Voyager
Opcje
Takie, żadna nie ładuje 25W tylko 15W (szybkie ładowanie).20210524_185642_10541.jpgIMG_20210524_190323_10542.jpg20210524_190618_10543.jpg20210524_185520_10540.jpg
0 Like