Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Buds3 oraz Buds3 Pro — Premiera

(Temat utworzony: 10-07-2024 08:11 PM)
4278 Wyświetlenia
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
 Nowa seria słuchawek Samsung

GSIYNT2X0AASjXm.jpg

Na tegorocznym wydarzeniu Galaxy Unpacked zaprezentowano dwie nowe wersje słuchawek:Galaxy Buds3 orazBuds3 Pro, które są następcami Buds2 i Buds2 Pro. W tym wątku skupimy się na ich specyfikacji z naciskiem na model z dopiskiem Pro, ze względu na niewielkie różnice pomiędzy dwoma modelami. 

DESIGN

galaxy-buds3-pro-new-design-colorchip-silver01-pc.jpg

Galaxy Buds3 Pro wprowadzają całkowicie nowy i ergonomiczny design, który sprawi, że korzystanie ze sprzętu będzie łatwiejsze i bardziej intuicyjne. 

Słuchawki w wersji Pro zostały wyposażone w efektowne diody LED, które dodają elegancji i klasy*.

Warto wspomnieć, że etui również zostało również przeprojektowane. Od teraz jest ono ciut większe, a klapka jest przezroczysta. 

Screenshot 2024-07-10 193021.png
Gesty sterowania

- Przesuń palec wzdłuż krawędzi słuchawki, aby przyciszyć lub pogłośnić.

- Dotknij lekko krawędzi słuchawki, aby wstrzymać lub wznowić odtwarzanie muzyki lub wideo.

- Przytrzymaj, aby uruchomić ulubioną aplikację.

*Dioda jest tylko w modelu Pro

hifi_design.png

Galaxy Buds3 Pro zostały wyposażone w ulepszony głośnik dwudrożny oraz podwójny wzmacniacz, dzięki którym dźwięk będzie czysty i bez zniekształceń*

* Galaxy Buds3 posiadają głośnik jednodrożny

Kodek Samsung Seamless kompresuje i koduje dźwięk o rozdzielczości do 24 bitów / 96 kHz. Następnie dekoduje dźwięk na potrzeby Galaxy Buds3, zachowując wysoką jakość 24 bitów / 96 kHz, dzięki czemu możesz usłyszeć skomplikowane szczegóły. 

Funkcja dźwięk 360

Funkcja ta identyfikuje kierunek dźwięku podczas przechylania Twojego ciała tak, aby zapewnić stały dźwięk przestrzenny.

Screenshot 2024-07-10 194353.png

Dzięki wbudowanemu inteligentemu ANC, które jest wspierane przez Galaxy AI, nowe Galaxy Buds identyfikują dźwięki wokół Ciebie i dostosowują je do Twoich potrzeb tak, aby wrażenia i jakość pozostały na wysokim poziomie. W razie potrzeby ANC potrafi niwelować niepotrzebne i irytujące hałasy, funkcja Voice Detect odpowiednio włączy/wyłączy funkcję ANC i dźwięk otoczenia – dzięki temu będziesz słyszeć wszystko głośno i wyraźnie, a Siren Detect sprawi, że usłyszysz wszystkie syreny i alarmy, aby uchronić Cię przed niebezpieczeństwem*

* Brak inteligentnego ANC w Buds3

Przełam bariery językowe dzięki Galaxy AI

Screenshot 2024-07-10 195455.pngScreenshot 2024-07-10 195521.png

Tryb słuchania 

Aby uzyskać dostęp do trybu słuchania, po prostu dwukrotnie uszczypnij (to nie sen) i przytrzymaj słuchawki douszne, a Galaxy Buds3 Pro będą nadal tłumaczyć to, co mówi Twój rozmówca.

Tryb Konwersacji

Aby uzyskać dostęp do trybu rozmowy, skieruj mikrofon telefonu do rozmówcy, naciśnij krótko Galaxy Buds3 Pro i słuchaj rozmowy tłumaczonej w czasie rzeczywistym.
Po otwarciu aplikacji funkcja Tłumacz zostanie uruchomiona w ostatnio używanym trybie.

W99_0-1720634397858.png
Dzięki technologii transmisji Auracast możesz udostępniać swój strumień audio nieograniczonej liczbie urządzeń. Bez wysiłku przekształć swój telewizor Samsung, smartfon lub tablet Samsung Galaxy w nadajnik radiowy, aby móc nawiązywać kontakt z innymi.

Pozostałe informacje techniczne 

Galaxy Buds3 Pro

Screenshot 2024-07-10 200425.png

Galaxy Buds3

W99_1-1720634836615.png
114 Odpowiedzi
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Zamówione, czekam na dostawę
Bastecki
Explorer
Opcje
Witam. Kupiłem te sluchawki, ale poczytałem że one używają codeca seamless, którego mój telefon S22 Ultra nie posiada, tzn ze nie będą grały najlepszą jakością?
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Ja uwielbiam ich promocje, za S24U do dziś nie było ceny za jaką go kupiłem. Chyba bardziej kupiłem z ciekawości niż z potrzebny, słuchawek mało używam, ale wyszły za 119zl biorąc z zegarkiem. Zobaczymy jak przyjdzie czy warto.
0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@Bastecki Cześć!

Twój telefon posiada poprzednią wersję seamless, to jest Samsung Scalable Codec (SSC), więc jak na możliwości S22 Ultra jest to najlepsza jakość. Poprzednio Seamless obsługiwały tylko Galaxy Buds2 Pro, więc to też nie jest tak, że jesteś lata świetlne do tyłu.

I w tajemnicy z własnego doświadczenia Ci powiem, że chyba nie istnieje taka osoba, która słyszałaby różnicę między Seamless a Scalable ;]

Edit: dodaję jeszcze informację czym konkretnie różni się seamless od scalable: 

(...)Samsung updated and renamed the Samsung Scalable Codec to the Samsung Seamless Codec. The two biggest changes include an increased bit-depth from 16-bit to 24-bit and an increased sample rate (44.1kHz to 48 kHz).

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Jak słuchasz muzyki z YT czy Spoti to i tak różnicy nie usłyszysz.
0 Like
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Myślicie ze jak status spakowane to wyślą czy będą czekać do 18.07 jak jest napisane w zamówieniu?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarcinCho, Nikt tego nie wie. Możliwe, że część zamówień zostanie wysłana wcześniej niż przewidywana data wysyłki. W przeszłości różnie to bywało.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Poniżej małe porównanie specyfikacji Buds3 Pro, Buds3 oraz Buds FE

20240711_124500.jpg

MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
No właśnie pytam bo od niedawana z.samungiem jestem, z s24 U czekali z wysyłką do dnia jak było napisane
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Zobacz czy masz paczkę stworzona w Inpost, jak tak to wyślą, jak nie to nie wyślą. Być może jutro rano będą etykiety tworzone i wyjdą paczki.
0 Like