Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Buds jedna słuchawka gra ciszej

(Temat utworzony: 10-06-2020 10:45 PM)
63576 Wyświetlenia
Joz3K
Apprentice
Opcje

Witam jestem posiadaczem słuchawek Galaxy Buds od 3 miesięcy i z dnia na dzień jedna słuchawka zaczęła grać ciszej, pozostaje gwarancja czy jakieś inne opcje?

Przejdź do rozwiązania
169 Odpowiedzi
Opcje
Mam, tak jak napisałam podłączane do zegarka czy innych telefonów działają prawidłowo. Nie wiem w czym może być problem.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dlatego dobrze by było sprawdzić słuchawki innego producenta jeśli ma Pan taka możliwość?
Opcje
Poczekam aż mi buddsy przyjdą 🙂
0 Like
JacaS
Pioneer
Opcje
Mam JBL i grają super. Myślę , że nie ma znaczenia jakie słuchawki podłączymy.
Ravenna
Student
Opcje

Pacjent - jak wyżej, budsy 2 pro. Kupione z dwa tygodnie temu, używane tydzień - wszystko fajnie, gdy nagle lewa słuchawka z dnia na dzień zaczęła grać ciszej. Słuchawki resetowane, instalowałam jeszcze raz aplikacje, czyściłam siateczkę - nie wyglądały nawet na brudne. Problem był także na laptopie i po całkowitym rozładowaniu słuchawek. Oddałam do serwisu - ccs. Diagnoza - uszkodzenie mechaniczne, trwałe zabrudzenie, gwarancja nie obejmuje. Koszt naprawy 700zł 🙃. Moje pytanie brzmi, co zrobić w tej sytuacji? Wybrałam odesłanie sprzętu, słuchawki powinny wrócić do mnie w tym tygodniu. Jakieś pomysły? Trochę głupio, żeby przepadł sprzęt za kilka stów, serio, żeby po tygodniu się tak zapchały? 😞

0 Like
Jump3r
Student
Opcje
Hej, miałem to samo tylko z kilkuletnimi pierwszymi budasami. Co zrobiłem to wziąłem alkohol izoproylenowy wpuściłem kilka kropel do siatki do słuchawki a dodatkowo puściłem muzykę na fulla z basami i niech grają przez jakiś czas, co raz dodałem po parę kropel jak nie puszczało, czasem dmuchnałem, możesz spróbować lekko wytrząchać to co się rozpuściło. Ogólnie u mnie zadziałało, i druga słuchawka gra już normalnie. Musisz popróbować po swojemu, jak to są nowe słuchawki to nie powinny być zabrudzone tak jak kilkuletnie i może szybko puści.
Ravenna
Student
Opcje

A nie uszkodzę "bebechów" słuchawek, jeśli wpuszczę nawet parę kropel alkoholu?

0 Like
Jump3r
Student
Opcje
Alkohol isopropylenowy który wspominałem nie powinien nic uszkodzić, nim czyścisz procesory ze starej pasty i tak dalej, możesz poczytam o tym w necie i sam zdecydować.
0 Like
Members_XJKTZFb
First Poster
Opcje

Cześć,

po dzisiejszej aktualizacji oprogramowania słuchawek Buds 2 lewa słuchawka gra o 50% ciszej niż prawa - testowane na różnych urządzeniach.

Restart słuchawek przez aplikację wearble nie pomaga ani balans dźwięku.

Co zrobić, aby znowu móc normalnie słuchać muzyki ?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_XJKTZFb Czy problem ma miejsce nie tylko w czasie słuchania muzyki, ale także w czasie rozmów telefonicznych? Sprawdź czy w ustawieniach nie masz włączonej opcji, która "przesuwa" balans dźwięku na jedną ze słuchawek.

Ustawienia > Dostępność > Rozszerzenia słuchu > Balans dźwięku L/P.

0 Like