Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Etui a wymiana ekranu s7 edge

(Temat utworzony: 19-04-2019 11:32 PM)
930 Wyświetlenia
Joatp
Apprentice
Opcje

W s7 edge wymieniono ekran. Niestety nie można teraz wygaszać ekranu zamykając klapkę etui. Czy to kwestia jakiś ustawień (były przywracanie ustawienia fabryczne) czy jest coś nie tak z ekranem?

Może ktoś pomóc?

5 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Joatp, spróbuj ściągnąć oraz ponownie założyć etui. Wyłącz oraz włącz ponownie telefon. Etui powinno zostać automatycznie wykryte przez telefon. Tak przynajmniej dzieje się na nowszych telefonach takich jak S8, Note9 czy S10. Podejrzewam, że w przypadku S7 Edge powinno być podobnie. Sprawdź czy etui działa w trybie bezpiecznym. Czy po przywróceniu ustawień fabrycznych przywracałeś kopię zapasową? Jeżeli tak to spróbuj ponownie wyczyścić telefon, ale tym razem bez kopii. Jeżeli mimo wszystko etui nie będzie w dalszym ciągu funkcjonować to wina może leżeć po stronie nowego wyświetlacza. W takim wypadku konieczna będzie ponowna wizyta w punkcie serwisowym. Istnieje również prawdopodobieństwo, że etui uległo uszkodzeniu i dlatego nie funkcjonuje poprawnie.

RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Joatp,
Warto sprawdzić, czy czujniki Hall-a działają poprawnie. Wpisz na ekranie wybierania numeru *#0*#. Wybierz opcję HALL IC. Na ekranie będą widoczne dwa miejsca, w których znajdują się czujniki. Telefon będzie sygnalizował zbliżenie się magnesu (np. z lodówki) w okilice punktów zaznaczonych na ekranie.

W założonym etui jeden czujnik powinien być wykrywany z otwartą klapką, a drugi zaświeci się po zamknięciu etui.

Joatp
Apprentice
Opcje

Witam,

Dziękuję za pomoc. Zrobiłam test, ale nie wiem co może oznaczać.

Przy otwartym etui:

(1)

release

wroking

release

(2)

release

Working PASS

release

przy zamkniętym

(1)

release

wroking PASS

release PASS

(2)

release

Working PASS

release

Prawe górne kółko jest czrewone. dolne lewe czarne i poniżej aktywnego ekranu.

Załączylabym zrzut, ale nie wim jak.

0 Like
Joatp
Apprentice
Opcje

Screenshot_20190421-091947_HwModuleTest.jpgScreenshot_20190421-101631_HwModuleTest.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Joatp, test zakończył się powodzeniem. W przypadku S10+ z etui Clear View Cover wynik mam identyczny. Czy próbowałeś wykonać wskazówki z mojej poprzedniej wiadomości?

0 Like