Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S8 Folia czy Szkło 3MK lub inne?

(Temat utworzony: 12-09-2017 10:48 AM)
1768 Wyświetlenia
Maszer
Apprentice
Opcje

Witam, mam folię 3mk na samsung s8 ale denerwują mnie odstające boki, mam drugą i efekt jest taki sam. Czy ktoś z Was koledzy i koleżanki ma na telefonie Hardglass 3mk lub inne szkło? Proszę o zdjęcie i jak się sprawdza? maszer@tlen.pl 

0 Like
7 Odpowiedzi
WolF
Voyager
Opcje
A nie lepiej żebyś kupił sobie model ARC? dobrze przylega, miałem kiedyś taką w lumii i się sprawdzała
0 Like
judash
Explorer
Opcje

cześć,

mam mały problem z obecnym szkłem hartowanym do mojego Galaxy s8. otóż za każdym razem dość szybko po założeniu nowego szkła, pod szkłem w okolicach wszystkich górnych (nie wiem jak to nazwać) jak przedni aparat, dioda LED, itd. zbiera się kurz.
przy używaniu przedniego aparatu często pojawia się informacja o przetarciu aparatu, no ale problem nie dotyczy brudnego szkła hartowanego, tylko tego co dostało się pod nie...
uprzedzając komentarze, powyższe występuje u mnie każdorazowo po założeniu szkła - obojętnie, czy robię to sam, czy robi to ktoś bardziej wykwalifikowany...
obecnie używam szkła "Spigen Screen Protector GLAS.tR Full Cover Glass". wcześniej korzystałem z "3mk Hard Glass Max (...) Black". przy 3mk nie występował taki problem, ale nie dopasował mi z jakiegoś powodu, o którym już nie pamiętam :winking-face:

stąd pytanie: które szkło obecnie dostępne na rynku najbardziej polecacie do s8?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@judash, przerobiłem wiele różnych produktów, ale najbardziej przypadły mi do gustu szkła klejone za pomocą specjalnej substancji i utwardzane za pomocą lampy UV. Sprawdziłem dwie firmy, które produkują tego typu szkła i są to T-MAX oraz Whitestone. Obie są godne polecenia. Więcej informacji znajdziesz w artykule Jakie wybrać szkło ochronne do zaokrąglonych wyświetlaczy?

Jeżeli pojawią się dodatkowe pytania to chętnie na nie odpowiem :winking-face:

judash
Explorer
Opcje

dzięki za odpowiedź. widzę, że oba z polecanych przez Ciebie szkieł nie oslania aparatu przedniego. a znasz dobre i nieproblematyczne, ktore oslaniaja?

poza tym jak np. z rozwijaniem paska stanu albo ogolna "dotykliwoscia" z tymi szklami?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@judash, uważam, że szkło nie musi osłaniać aparatu przedniego i czujników. Po nałożeniu szkła z wycięciami i tak ciężko będzie zarysować te miejsca. Szkło jest dosyć grube i nawet jak położysz telefon frontem do podłoża to nie ma możliwości żeby zarysować aparat lub czujniki. Na rynku dostępne są szkła, które zakrywają całą przednią część telefonu, ale z moich obserwacji wynika, że tego typu produkty posiadają czarną ramkę wokół. Po nałożeniu czarna ramka zasłania niewielką część wyświetlacza co nie wygląda zbyt dobrze i przeszkadza w użytkowaniu.

Odnośnie szkieł utwardzanych lampą UV to są jedyne szkła, w przypadku których nie musiałem zwiększać czułości dotyku w telefonie Note9. Każde inne szkło wymagało tego zabiegu, aby telefon poprawnie wykrywał moje dotknięcia. Nie ma również żadnego problemu z rozwijaniem górnego paska. Szkła testowałem na modelach S8+ oraz Note9.

judash
Explorer
Opcje

ok, kupuje szkło t-max :smiling-face:
dotychczas byłem przewrażliwiony i wolałem mieć na zapas zakryty i przedni aparat, ale ten problem kurzu mnie pokonał :winking-face:
dzięki za odpiwiedzi :smiling-face:

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@judash, dobry wybór. Pamiętaj żeby przed nałożeniem szkła obejrzeć kilka poradników na YouTube. Pomimo tego, że nakładałem już kilka razy tego typu szkło to za każdym razem odświeżam sobie całą procedurę oglądając poradniki wideo :winking-face:

0 Like