Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Buds3 Pro zmiana gumek

(Temat utworzony: 19-12-2024 12:40 PM)
99 Wyświetlenia
JacenSolo
Explorer
Opcje
Siemka!

Czy macie może jakieś pro-tipy na zdejmowanie tych nieszczęsnych gumek? Mam nowiutkie budsy3 pro, z datą produkcji 10.11.2024 ale widzę, że problem gumek nadal nie został poprawiony w nowych partiach. Choćbym nie wiem jak je ściskał i ciągał, te po prostu jak przyklejone kropelką, ani drgną. 

Serwis raczej nie wchodzi w grę, ponieważ takiego autoryzowanego po prostu u mnie w mieście nie ma.

Z góry dzięki za porady!

8 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Musi Pan odwrócić wkładkę douszną i delikatnie pociągnąć powinna wyjść bezproblemu.
JacenSolo
Explorer
Opcje
Dokładnie tak robię, ale ta ani drgnie. Gumki aż się rozciągają, ale nie chcą zejść. Nie chcę ciągnąć za bardzo na siłę, żeby ich nie rozerwać
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę spróbować złapać gumkę w całości można spróbować ja delikatnie obrócić.
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
@JacenSolo tak jak pisze kolega @_Technik_ i wtedy spróbuj ruszać wkładką delikatnie góra dół przy tym delikatnie ciągnąć do siebie. Pierwszy raz jest najgorszy gdyż ma się wrażenie że wkładki są jakby przyklejone, ale jak się już uda to później schodzą łatwiej. Niestety zostały tak zaprojektowane i według mnie za mocno spasowane w miejscu plastikowy pierścień wkładek - obudowa słuchawek.
JacenSolo
Explorer
Opcje
Kurcze, staram się jak mogę, ale one po prostu nie schodzą. Same słuchawki są mega spoko, ale te gumki to jakiś dramat 😕
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
powiem tak, ja przy pierwszej próbie jedną wkładkę rozerwałem (było o tym na forum https://eu.community.samsung.com/t5/akcesoria/gumki-w-buds3-pro/td-p/10341843?src=ShareByUserCM ), ale była akcja serwisowa i wymieniali uszkodzone gumki gratis gdyż to był feler na etapie produkcji (czy jeszcze trwa akcja tego nie wiem).
Rozwiązanie
JacenSolo
Explorer
Opcje
Panie i Panowie,

Udało się! Namęczyłem się co nie miara, ale po wielu próbach i staraniach gumki zeszły ze słuchawek, a nowe zakliknęły się na nich bez problemu!

Serdecznie dziękuję za wszelkie porady :smiling-face:
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
No i super, fajnie że obyło się bez wizyty w APS Samsunga.