Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Buds2 Pro - pisk

(Temat utworzony: 26-09-2024 11:44 PM)
327 Wyświetlenia
goscinnie
Journeyman
Opcje
Cześć. Posiadam Buds2 Pro i mam pytanie. Czy ktoś natknął się na pisk w słuchawkach ale tylko w momencie gdy mocno dociskacie je do uszu? Mam drugą parę tych słuchawek i w każdej występuje takie zjawisko. Nie jest to zawsze, czasem pisku w ogóle nie ma, czasem pojawia się w jednej słuchawce a czasem w obu. Dodam, że podczas słuchania muzyki czy to z redukcją szumów czy bez, pisk nie występuje, dźwięk jest ok, czysty i grają bardzo dobrze. Jest on słyszalny tylko w momencie mocnego dociśnięcia słuchawek do uszu. Zastanawiam się czy mam pecha i trafiłem 2 razy na wadliwą partię, czy jest to urok tych słuchawek a może jest to jeszcze coś innego, np. jest coś, co wywołuje ten pisk.
4 Odpowiedzi
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
0 Like
goscinnie
Journeyman
Opcje
Dzięki. Mam też Buds FE i tam takiego pisku nie ma. Czy jest to po prostu spowodowane ułożeniem mikrofonu i samą konstrukcją?
0 Like
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
najprawdopodobniej tak, na owe piski wpływa mikrofon i konstrukcja słuchawek (umiejscowienie mikrofonu i mimowolnie przyciskanie go palcami podczas wkładania do ucha), jak i możliwe sprzężenie głośnika z mikrofonem o którym wspomina kolega @wirat.
0 Like
arczibals
Student
Opcje
U mnie nic takiego się nie dzieje a posiadam Buds 2 pro od roku
0 Like