Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Buds 3 pro bateria

(Temat utworzony: 29-08-2024 12:33 PM)
1078 Wyświetlenia
4090
Pioneer
Opcje
Cześć,

Mam wrażenie że bateria w słuchawkach nie trzyma tak długo jak samsung deklarował .

Czy macie podobnie?

W jaki sposób mogę sprawdzić czas działania słuchawek od ostatniego naładowania. 

40 Odpowiedzi
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
No, a czy czas pracy na baterii mija się czasem deklarowanym bez ANC czy z włączonym ANC?
0 Like
4090
Pioneer
Opcje
Tak

Czas pracy na baterii (same słuchawki): Do 8 godzin odtwarzania muzyki na jednym ładowaniu (bez włączonego ANC - Aktywnej Redukcji Szumów), lub około 5 godzin z włączonym ANC.

Czas pracy na baterii (z etui ładującym): Łącznie do 29 godzin odtwarzania muzyki (bez ANC) lub około 18 godzin (z ANC).

0 Like
4090
Pioneer
Opcje
Ale i tak mam wrażenie że do 18 nie wyciąga
0 Like
4090
Pioneer
Opcje
Stąd pytanie o analizę czasu pracy słuchawek
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
No, to w takim razie rzeczywiście mija się to trochę z obietnicami producenta, ale jak sytuacja wygląda z dodatkowymi funkcjami? Jeżeli używamy jakichś funkcji AI oraz innych rzeczy, które mogą potencjalnie nie być stricte do słuchania muzyki, to rzeczywiście może trochę ten czas być nie taki, jaki być powinien.

Pamiętajmy, że czas jest z reguły podawany do załóżmy 29 godzin, nie średnio tylko do, więc tutaj mamy liczenie maksymalnego lub mocno zoptymalizowanego czasu, więc będzie to raczej średnia głośność, brać jakiś większych funkcji AI itp...

Można spróbować ewentualnie zaktualizować słuchawkę lub jest zresetować i może to trochę wydłuży ten czas, ale ja osobiście w to wątpię.
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
Szczerze to mam je półtora miesiąca lecz dokładnie nie sprawdzałem czasu pracy na baterii samych słuchawek i w pomocy z etui ładującym, po prostu wyciągam je z uszu to wkładam do etui, widzę na widżecie że mało procent baterii w etui, bądź czerwoną kontrolkę to ładuję etui i tyle...
Oczywistą sprawą zaś jest to że czasy pracy podawane przez producenta będą się różnić od tych rzeczwistych użytkowników.
0 Like
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Nie wiem po co komu ale w moim przypadku 6 h słuchania muzyki, 3 h rozmów i zostało 55 % więc nie jest źle
4090
Pioneer
Opcje
Po dłuższym używaniu wydaje mi się że problem dotyczy etui. Słuchawki długo trzymają. Teraz rozładuje etui i Słuchawki do 0 i zobaczę jak trzymają po ponownym naładowaniu
0 Like
lukaszz_
Explorer
Opcje
Ja zauważałem dzisiaj że etui samo się rozładowuje. Będę teraz sprawdzał w jakim tempie. W piątek etui w ogóle pradu nie miało, nie telefon nie pokazywał w ogóle procent etui. Naładowałem, a dziś widzę że w etui jest 90% mimo że słuchawek nie używałem
0 Like