Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Buds 2 problem z dźwiękiem przy łączeniu przez vMix Call

(Temat utworzony: 25-03-2022 03:53 PM)
392 Wyświetlenia
FrostPete
Apprentice
Opcje

Stałem się szczęśliwym posiadaczem słuchawek Galaxy Buds 2. Kupiłem je ze względu na rodzaj wykonywanej pracy. Zależało mi na jak najlepszej jakości rozmów. Łączę się często w programach "na żywo" przez Skype ale przede wszystkim vMix Call. Posiadam telefon Samsung S10. Z zestawem słuchawkowym na kablu wszystko działało. Rozmówcy mnie słyszeli a ja słyszałem ich. Niestety nie jest tak z Buds 2. Słuchawki bluetooth działają jak mikrofon jednak dźwięk nie jest przesyłany do słuchawek a do telefonu. Nie jestem w stanie wykonywać rozmów w ten sposób. Inne aplikacje do słuchania jak YouTube czy Spotife działają normalnie i wyświetla się na belce SmartThings z możliwością wyboru urządzenia - słuchawek albo telefonu. Gdy łączę się przez przeglądarkę Chrome (tylko z niej są stabilne połączenia przez vMix oraz Skype, tak zalecają te firmy) znika z belki SmartThings i nie sposób wybrać słuchawek bluetooth. Czy da się rozwiązać jakoś ten problem? Bardzo proszę o jakąś poradę.

Veni, Vidi, Vici
0 Like
7 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@FrostPete  Witam Rozumiem że główny problem to ten że słuchawki nie przesyłają dzwięku do telefonu podczas rozmów telefonicznych?

Proszę wejść w takim razie w Ustawienia > Bluetooth > symbol koła zębatego przy podłączonych słuchawkach > zaznaczyć "Połączenia"

0 Like
FrostPete
Apprentice
Opcje
Problem jest taki, że podczas połączenia telefon nie przysyła dźwięku do słuchawek tylko do głośnika rozmowy w telefonie. Niestety Pana porada nic daje, ponieważ jest zaznaczone "połączęnia" i nadal nie słyszę rozmówcy przy połączeniu przez vMixa. Przy normalny połączeniu telefonicznym, wszystko działa jak należy. W ustawieniach programu (samego vMixa) nie ma możliwości wyboru urządzenia. Przy słuchawkach na kablu wszystko działa dobrze.
Veni, Vidi, Vici
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@FrostPete  Gdy masz otwartą stronę w przeglądace Chrome(vMix), wysuniesz górna belkę i wejdziesz do Wyjście multimed. nie wyświetla Ci się urządzenie Buds 2? Próbowałeś mimo wszystko jeszcze z poziomu Samsung Internet?

0 Like
FrostPete
Apprentice
Opcje
Samsung Internet niestety nie odczytuje dobrze vMixa więc nie mam możliwości łączenia się przez tą przeglądarkę. Tylko Chrome albo Firefox. Przy obu przeglądarkach sytuacja wygląda tak samo - gdy łączę się z reżyserką na żywo odcina mi podsłuch, w belce nie wyświetla urządzenia (znika wtedy SmartThings) a jak tylko rozłączę się z wejścia pozostając w Chrome pojawia się wybór urządzenia. Wygląda tak jakby połączenie odcinało słuchawki.
Veni, Vidi, Vici
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@FrostPete, a robiłeś może test krzyżowy, czyli podłączałeś Buds2 do jakiegoś innego telefonu, żeby sprawdzić, czy na vMix będzie wszystko działało poprawnie? 

PS. Trochę off topic, ale jak się sprawują te słuchawki pod względem rozmów, rozmówcy dobrze Cię słyszą, zwłaszcza na ulicy, bo zastanawiam się nad zakupem?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
FrostPete
Apprentice
Opcje
Jeszcze nie robiłem z telefonem bez wejścia słuchawkowego. Obawiam się, że jeżeli tu nie zadziała to będę miał duży problem bo właśnie przymierzam się do przesiadki z S10 na coś nowszego. Ale zrobię tak jak mówisz i dam znać.

Jeżeli chodzi o rozmowy to jestem bardzo zadowolony. W domu działają rewelacyjne ale to nic dziwnego, na zewnątrz jest bardzo dobrze, nawet na ulicy przy wzmożonym ruchu samochodowym. Przy wietrze też o dziwo całkiem nieźle się spisują, chyba, że jest bardzo mocny to wtedy rozmówca ma już problem bo potrafi lekko wycinać niektóre słowa. Miałem Jabra Elite 75t i uważam, że w Buds 2 są lepsze mikrofony. Nie wiem jak z innymi telefonami niż Samsung (i czy to w ogóle ma jakieś znaczenie) ale działają naprawdę zaskakująco dobrze. Dodatkowo jest bardzo fajna funkcja z podsłuchem, że gdy mówisz to słyszysz swój głos. Sprawdza się to rewelacyjnie bo przez to, że głęboko siedzą w uszach to czasami krzyczy się do rozmówcy. Tutaj jest opcja podsłuchu głosu która działa idealnie.
Veni, Vidi, Vici
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@FrostPete, dzięki za opinie. Czekam, co pokaże test krzyżowy, pomoże nam to dalej szukać rozwiązania. 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like