25-03-2022 03:53 PM
Stałem się szczęśliwym posiadaczem słuchawek Galaxy Buds 2. Kupiłem je ze względu na rodzaj wykonywanej pracy. Zależało mi na jak najlepszej jakości rozmów. Łączę się często w programach "na żywo" przez Skype ale przede wszystkim vMix Call. Posiadam telefon Samsung S10. Z zestawem słuchawkowym na kablu wszystko działało. Rozmówcy mnie słyszeli a ja słyszałem ich. Niestety nie jest tak z Buds 2. Słuchawki bluetooth działają jak mikrofon jednak dźwięk nie jest przesyłany do słuchawek a do telefonu. Nie jestem w stanie wykonywać rozmów w ten sposób. Inne aplikacje do słuchania jak YouTube czy Spotife działają normalnie i wyświetla się na belce SmartThings z możliwością wyboru urządzenia - słuchawek albo telefonu. Gdy łączę się przez przeglądarkę Chrome (tylko z niej są stabilne połączenia przez vMix oraz Skype, tak zalecają te firmy) znika z belki SmartThings i nie sposób wybrać słuchawek bluetooth. Czy da się rozwiązać jakoś ten problem? Bardzo proszę o jakąś poradę.
25-03-2022 04:28 PM
@FrostPete Witam Rozumiem że główny problem to ten że słuchawki nie przesyłają dzwięku do telefonu podczas rozmów telefonicznych?
Proszę wejść w takim razie w Ustawienia > Bluetooth > symbol koła zębatego przy podłączonych słuchawkach > zaznaczyć "Połączenia"
25-03-2022 04:55 PM
28-03-2022 01:59 PM
@FrostPete Gdy masz otwartą stronę w przeglądace Chrome(vMix), wysuniesz górna belkę i wejdziesz do Wyjście multimed. nie wyświetla Ci się urządzenie Buds 2? Próbowałeś mimo wszystko jeszcze z poziomu Samsung Internet?
28-03-2022 02:30 PM
29-03-2022 09:38 AM
@FrostPete, a robiłeś może test krzyżowy, czyli podłączałeś Buds2 do jakiegoś innego telefonu, żeby sprawdzić, czy na vMix będzie wszystko działało poprawnie?
PS. Trochę off topic, ale jak się sprawują te słuchawki pod względem rozmów, rozmówcy dobrze Cię słyszą, zwłaszcza na ulicy, bo zastanawiam się nad zakupem?
29-03-2022 09:48 AM
29-03-2022 09:55 AM
@FrostPete, dzięki za opinie. Czekam, co pokaże test krzyżowy, pomoże nam to dalej szukać rozwiązania.