Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Buds 2 pisk w lewej słuchawce

(Temat utworzony: 09-11-2023 01:05 PM)
550 Wyświetlenia
JA78
Student
Opcje

Witam, 

Kupiłem telefon S 21 fe w Media M.
W tym czasie na Samsung members była promka, że przy zakupie tego modelu dostaje się słuchawki Buds 2. 
Słuchawki dostałem, ale po miesiącu w lewej słuchawce słychać pisk co 3-4 sek.
Gdzie mogę reklamować te słuchawki jeżeli nie zostaly zakupione w sklepie ?
Z góry dzięki za info.
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_odyscRs, masz identyczny problem? Możesz powiedzieć coś więcej, bo jedynie zacytowałeś wypowiedź innego użytkownika, a nic dodatkowo nie napisałeś?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

bialy0226
Apprentice
Opcje

Witam. Mam ten sam problem od jakiegos czasu jedna słuchawk piszczy/trzeszczy. Oddałem na gwarancji do serwisu, wiecie co powiedzieli?

Oczywiście odrzucili moje zgloszenie z informacją że słuchawki są mechanicznie zabrudzone. Ciekawe że druga działa. Szkoda gadać.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bialy0226, To częsty przypadek odrzucenia naprawy gwarancyjnej w tego typu sprzętach.  Słuchawki należy oddać wyczyszczone z wszelkich brudów i ciał obcych.

WojTiech
Journeyman
Opcje

Dokładnie taką samą odpowiedź otrzymałem. Naprawa objęła jedynie wyczyszczenie słuchawek z brudów. Chwała za to. Ciekawe, że słuchawka piszczy nadal. Zatem serwis samsung nie pokusił się nawet o sprawdzenie, czy ich czynności naprawcze pomogły. Nie wiem też, myśląc logicznie, jaki wpływ na piszczenie słuchawki ma woskowina uszna. Miałem mnóstwo słuchawek w życiu, czyściłem je regularnie, ale wiadomym jest, że ta woskowina się zbiera tak, czy inaczej. Nie zdarzyło mi się jeszcze, by mimo tej woskowiny, słuchawki zaczęły piszczeć. Nie wiem też jaki wpływ ma na to włączenie lub wyłączenie szumu otoczenia. Po raz kolejny samsung się kompromituje w moich oczach, a posiadam cały sprzęt od Was, począwszy od AGD przez RTV, a kończąc na urządzeniach przenośnych. Do niedawna nie miałem żadnych problemów. Widocznie polityka się zmienia i uczciwość w stosunku do klienta schodzi na dalszy plan. 

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@WojTiech, skontaktuj się zatem jeszcze raz z serwisem z informacją, że słuchawka nadal piszczy.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
smOrf
First Poster
Opcje
Od wczoraj miałem ten sam problem, również po około miesiącu użytkowania. Reset słuchawek nie pomógł, za to o dziwo dokładne oczyszczenie gumki i otoczenia głośnika papierem pomogło :smiling-face:
0 Like
Supra1312
First Poster
Opcje
Niestety ale również dostałem taką samą odpowiedź po wysłaniu słuchawek do serwisu. Odmowa naprawy gwarancyjnej (zabrudzone i zatkane woskowiną). Specjalnie przed wysłaniem wyczyściłem słuchawki i z zewnątrz nie ma śladów zabrudzeń.
Members_MwkOLOp
First Poster
Opcje

Mam problem z słuchawkami buds 2 pro. Po wyjściu z basenu o głębokości 1m pojawił się pisk w prawej słuchawce. Mam nadzieją że da się to rozwiązać bez wysyłania słuchawek do serwisu. Z góry dziękuje za każdą szybką odpowiedź.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_MwkOLOp, Czy pisk występuje tylko przy włączonym ANC ?

theguildsman
Helping Hand
Opcje
Te słuchawki nie są przeznaczone do pływania.